LOL

Här blir Fnatic bästa laget i Europa – någonsin

av Tobias Lundgren
fnaticbäst

Fnatic har gått som tåget i League Challenger Series under sommarens split.
Och under fredagskvällen blev de bästa europeiska laget någonsin – då de som första lag tog tionde raka segern.
– Jag ser fram emot att se vilka svagheter de har, kanske kommer något lag lista ut det, säger Trevor ”Quickshot” Henry efter matchen.

Just nu finns bara ett enda lag på League of Legends-himlen över Europa. Fnatic tog under fredagskvällen tionde raka segern under sommarspliten och är därmed bästa laget någonsin i Europa då det är en prestation som aldrig tidigare gjorts.
Men Gambit Gaming gav dem största motståndet hittills, då de fick ett överläge tidigt i matchen och tvingade Fnatic slå ur underläge. Årets Fnatic har dock självförtroende så det räcker och blir över, och steg för steg jobbade de sig tillbaka in i matchen.

”Tittar alltid på vad de kan förbättra”

Och efter en dryg halvtimme hade Fnatic kommit ikapp och gått förbi. Efter det var europeiska mästarna i förarsätet som vanligt och efter några minuter till kunde de avsluta matchen och räkna in tionde raka segern. Nu är bara frågan om något lag överhuvudtaget kommer kunna ta en match av giganterna den här säsongen.
– De tittar alltid på vad de kan förbättra. Självklart kollar de mot slutspelet och att ta sig till Worlds genom att vinna det. De känner nog att de kan förbättra mycket. Frågan är om något annat lag i Europa kan utmana dem tillräckligt för att visa vilka brister de har, säger Martin ”Deficio” Lynge efter nya uppvisningen.

”Hittat sätt att neutralisera motståndarna”

Och bisittaren Trevor ”Quickshot” Henry är inne på samma spår, att de andra lagen kanske inte ens kommer hitta nyckeln till att spöa Fnatic under sommaren.
– De har hittat sätt att neutralisera motståndarna, de har spelat aggressivt och idag spelade de från största underläget hittills. Jag ser fram emot att se vilka svagheter de har. Kanske kommer någon lista ut det, säger han.

Se hela matchen i repris här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport