LOL

Hoppar av efter skandalen: ”Fruktansvärd stämning”

av Tobias Lundgren
airwaks

Copenhagen Wolves-spelaren Karim ”Airwaks” Benghalia har bestämt sig för att hoppa av laget efter den uppmärksammade skandalen kring Martin ”Deficio” Lynge.
Anledningen ska enligt Airwaks vara stämningen som rått i laget sedan den inträffade.
”Jag tappade viljan att fortsätta spela med laget”, skriver Benghalia i ett uttalande på Twitter.

I början av juni uppdagades en League of Legends-härva som kretsade kring castern Martin ”Deficio” Lynge och Copenhagen Wolves-coachen Karl ”Dentist” Krey. Enligt uppgifter ska Deficio ha avslöjat taktiker som motståndarlaget SK Gaming skulle använda sig av mot Wolves i en kommande League Challenger Series-match.
Snart kom det fram att Krey hittat på uppgifterna för att hans lag skulle lita på honom, men både han och Deficio fick trots det avstängningar av Riot.

”Stämningen har varit fruktansvärd”

Nu har skandalen fått till följd att Copenhagen Wolves-junglaren Karim ”Airwaks” Benghalia beslutat sig för att hoppa av laget.
”Sedan händelsen har stämningen i laget varit fruktansvärd men jag försökte ändå mitt bästa för att laget skulle vinna samtidigt som jag hoppades att atmosfären skulle förbättras. Men tyvärr blev den sämre för var dag. Jag tappade viljan att fortsätta spela med laget. Därför sa jag till laget att jag ville lämna och att de skulle leta en ersättare. Jag hoppas komma tillbaka till scenen och önskar mina gamla lagkamrater lycka till”, skriver Airwaks i ett uttalande.

Tar in före detta Elements-spelaren

Copenhagen Wolves har underpresterat hittills den här säsongen, då de hittills gått 2-6 efter fyra veckor. Nu kommer Airwaks ersättas av före detta Elements-spelaren Ilyas ”Shook” Hartsema, i ett försök att vända lagets negativa trend.
”Det är med stor glädje jag välkomnar tillbaka en av originalmedlemmarna i laget vi plockade upp just innan DreamHack Summer 2014. Ilyas tar inte bara med sig en hög mekanisk skicklighetsnivå utan massor av erfarenhet till vårt lag i en stund då vi behöver den mer än någonsin. Karims beslut att hoppa av laget gav oss kort om tid att hitta en lämplig ersättare, men jag är mer än nöjd med ersättaren vi hittade”, skriver managern Jakob Lund Kristensen i ett uttalande på officiella hemsidan.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport