LOL

Hyllningen till svensken: ”Betsy är ett nöje att spela med”

av Tobias Lundgren

Gambit Gamings imponerande segersvit i LCS fortsätter och är nu uppe i sex raka matcher.
Under torsdagen besegrade de Copenhagen Wolves och efteråt hyllades lagets samtliga spelare av experterna.
– Det är fantastiskt att se Gambits individuella spelare nu, för varje spelare är en carry. Varje spelare kan avgöra matchen, säger Martin ”Deficio” Lynge.

Inledningen på säsongen, där Gambit Gaming förlorade fem raka matcher, är sedan länge glömd. Nu går laget på moln och tog under torsdagen sin sjätte raka seger, den tredje i rad med svenske Felix ”Betsy” Edling som inhoppare i midlane istället för Sebastian ”niQ” Robak.
Motståndarna Copenhagen Wolves kom även de in i matchen med en segersvit i ryggen, men fick se sig besegrade av Gambit Gaming där varje medlem just nu imponerar stort.

”Visste att vi hade matchen”

Men matchen började bäst för Copenhagen Wolves som kunde ta ledningen med first blood och sedan plockade två raka drakar. Tack vare bra farm kunde Gambit Gaming trots det hålla jämn takt guldmässigt och när Wolves tog sin tredje drake var motståndarna där och straffade dem. Efter en teamfight där Gambit vann med 3-1 tog de över taktpinnen i matchen och då de en stund senare plockade baronen och samtidigt dödade tre motståndare drog de ifrån rejält. Den fjärde draken kunde laget plocka ohotade och då hade de segervittring.
– Vi fick ge upp press i början men när vi vann drakfighten visste vi att vi hade matchen, säger Lucas ”Cabochard” Simon-Meslet efter mötet.

”Alla vet hur de ska straffa dig”

Gambit började därefter splitpusha in i Wolves bas och efter en fight vid inhibitorn i botlane där Betsy fick en triple kill var matchen avgjord. Därmed säkrade Gambit Gaming sjätte raka segern och är det just nu hetaste laget i EU LCS.
– Det är fantastiskt att se Gambits individuella spelare nu, för varje spelare är en carry. Varje spelare kan avgöra matchen och det är så svårt att spela mot dem för alla vet hur de ska straffa dig, berömmer Martin ”Deficio” Lynge efteråt.

Hyllar svenske inhopparen

Och att samtliga spelare bidrar är ingen underdrift då Cabochard, Betsy och AD Carryn Kristoffer ”P1noy” Pedersen alla hade fem kills var samtidigt som Danil ”Diamondprox” Reshetnikov och Edward Abgaryan hade hela tolv assists var. Men den som imponerade kanske mest av alla var ändå Betsy, inhopparen med blott tre matcher i LCS under bältet. Efter matchen berömdes han av Cabochard.
– Betsy har varit bra under träningarna och det är ett rent nöje att spela med honom, säger toplanern.

Samtliga resultat under torsdagen

Elements – MYM 1-0
Gambit – CPH Wolves 1-0
Fnatic – Giants Gaming 1-0
Unicorns of Love – SK 1-0
H2K – Roccat 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport