LOL

Imps pentakill bäddade för segern

av Sebastian Larsson

 Den första kvartsfinalen i League of Legends World Championship bjöd på stor dramatik. Storfavoriterna och hemmalaget Samsung Galaxy White tog sig an vinnarna av nordamerikanska LCS, Team Solo Mid. Innan dammet hade lagt sig skulle vi få bjudas på turneringens andra pentakill, och få se TSM äntligen ta sin första vinst mot ett koreanskt lag, en seger som inte räckte till avancemang.

Fredagens första match började långsamt, nästan försiktigt. Samsung White hade både Ryze och Jayce, som behöver stacka sina tears först. Efter 13 minuter teleporterade Jang Looper Hyeong-seok ner och var med och säkra matchens första drake för SSW, men det gav TSM ett fönster när de hade ett teleport-övertag, vilket de också använde sig av. Kort efter drakstriden hittades Amazing Choi DanDy In-kyu i TSMs bot-djungel, och efter en teleport in från Marcus Dyrus Hill tog Team Solo Mid first blood. Dessvärre hann SSW komma till DanDys undsättning, och efter ett par sjuka hooks från Cho Mata Se-hyeong stod det 2-1 i kills.

Ångvälten började rulla

Samsung White fortsatte sina rotationer, och när deras tears var fullstackade vid 24-minuterssnåret var det en koreansk ångvält som var på väg mot TSMs bas. I ett desperat försök att få in mer guld splitpushade både Søren Bjergsen Bjerg och Jason WildTurtle Tran, men koreanerna lät inte det hindra sin framfart. De pushade rakt in i TSMs bas, vann en teamfight och raserade fiendens nexus. 1-0 till det koreanska favoritlaget.

Match två började med mer tempo, och i en flashback till förra året proxyfarmade Looper sin Singed redan på level 1, och WildTurtle vann botlane mot Gu ”imp Seung-bin tidigt. Precis som i den första matchen tog SSW sitt första övertag med hjälp av en teleport till utanför draken, men den här gången kom den tidigt, och gav Mata first blood på Maurice Amazing Stückenschneider, samtidigt som Bjergsen och Heo PawN Won-seok hade en duell som koreanen vann med minsta möjliga marginal.

Efter ytterligare några minuter gjorde DanDy en utflykt in i TSMs djungel, som slutade med en ypperlig towerdive som utökade det koreanska lagets ledning till 4-0. Metodiskt fortsatte SSW sin marsch, och som Josh Jatt Leesman sa,
– Varje gång TSM tror att de har ett övertag så är SSW där och straffar dom för det.
Samsung Galaxy White spelade helt enkelt bättre, och varje gång TSM gav dem ett lillfinger tog de hela armen.

Innan ens 30 minuter gått hade det koreanska laget tagit sig in i TSM:s bas. Trots ett par bra team fights från det amerikanska laget var det inte mycket de kunde göra, de låg för långt efter. I slutändan tog hemmalaget hem sin andra match innan klockan slagit 30 minuter. 2-0 till Samsung Galaxy White.

Tog sin första match mot koreaner

När alla trodde att kvartsfinalen var över, vågade äntligen TSM gå för en tidig aggression – och som den gav utdelning. Innan två minuter passerat var TSM:s snöboll i rullning. Med en Baron och ytterligare några kills innan 25-minuters-strecket kunde TSM enkelt pusha in i SSW:s bas för att succesivt plocka ner storfavoritens strukturer. Segern var en milstolpe i TSM:s laghistoria, då det var lagets första seger över ett koreanskt lag på den här nivån.

Den fjärde matchen startade i ett rasande tempo. SSW fick flera tidiga kills, men TSM höll sig kvar i matchen  genom bra rotationer och lyckades fället ett av SSW:s torn. Men sedan startade en teamfight utanför draken, och imp öppnade med att smälta tre tre av motståndarna med sin ult, sedan följde han upp med ett fjärde.

Efter ett upperligt runthoppande från DanDy föll till slut också Bjergsen till råttan Twitchs giftpilar, och imp fick sitt andra pentakill i turneringen. Men TSM gav inte upp, de lyckades ta matchens första inhibitor och höll sig länge kvar i matchen tack vare en serie väldigt välspelade rotationer. Men till slut fick Samsung ett par för många picks, och PawNs Yasuo blev för stark. Efter en sista rotation botlane, samtidigt som TSM var ur position, kunde White riva först en inhibitor, sedan de två sista bastornen, och till sist också TSMs nexus.

Det var en ödmjuk matchhjälte som mötte världen efter matchen.
 Jag vill tacka Mata och Dandy, för det var mina lagkamrater som skapade läget för mina pentakills.
Han passade även på att förutspå lördagens match, säger Imp och tillade på frågan vilka han vill möta härnäst:
– Samsung Galaxy Blue har en 70% chans att vinna, men jag vill inte spela mot dem igen, Jag hoppas att Cloud 9 vinner.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport