LOL

Incarnati0n: ”Jag insåg inte hur illa det faktiskt var”

av Tobias Lundgren
Incarnation
Nicolaj ”Incarnati0n” Jensen. Foto: Cloud9

Han fick en livstidsavstängning från League of Legends på grund av sitt beteende, men fick till slut börja spela professionellt igen.
Nu har Cloud9-nyförvärvet Nicolaj ”Incarnati0n” Jensen talat ut om sin utveckling som människa – och hur han ändrade sitt beteende.
”Jag visste att det var dåligt att vara ’toxic’, men då insåg jag inte hur illa det faktiskt var”, säger han i en intervju med Lolesports.

När trotjänaren Hai Lam pensionerade sig från professionellt spel blev ersättaren den talangfulle danske midlanern Nicolaj ”Incarnati0n” Jensen, som nu skulle få chansen att hävda sig i ett av nordamerikas absolut största lag.
Men vägen till LCS har varit lång och brokig för Jensen, som under säsong 3 spåddes en lysande framtid som medlem i hajpade laget Team Solo Mebdi. Precis när laget skulle kvala till LCS stängdes Incarnati0n av på grund av sitt beteende i spelet, där hans beteende var ökänt.

”Slog hårdare mot mig än jag trodde”

Bland annat öste Incarnati0n ur sig förolämpningar och glåpord mot sina motståndare. Dessutom erkände han öppet att han utsatt spelare för DDoS-attacker ett flertal gånger. Resultatet blev att Riot i februari 2013 gav Jensen en livstidsavstängning från spelet. Ställd inför faktumet att han aldrig mer skulle få tävla i League of Legends, som han lagt så mycket tid på, fick honom att omvärdera allt.
”När jag fick reda på nyheten slog det hårdare mot mig än jag trodde det skulle. Jag kände mig ganska tom och ledsen. Det fick mig att inse hur mycket jag faktiskt ville spela League och tävla. Jag visste att det var dåligt att vara ’toxic’, men jag insåg inte då hur illa det faktiskt var. Vid det laget tog jag beslutet att bli en bättre människa, inte bara på Riften utan även utanför spelet”, säger han till Lolesports.

Tränade spelet i smyg

Trots att han var permanent avstängd från spelet tränade han i smyg för att underhålla formen. När Riot så ändrade sin avstängningspolicy från att gälla spelare till att endast gälla konton kunde Jensen börja spela öppet igen, men han var hårt bevakad av Riot. Både de och motståndarna kunde märka en drastisk förändring i Jensen beteende, men det dröjde ändå år innan avstängningen till slut hävdes vilket fick Incarnati0n att tvivla på karriären.
”Jag frågade mig själv: Har jag redan peakat som spelare under tiden jag varit avstängd? När jag till slut fick beskedet att jag skulle få tävla igen blev jag mycket glad. Om det inte hade hänt den här spliten hade jag förmodligen slutat spela League, trots min kärlek till spelet.”

”Har förmågan att bli en av de bästa i världen”

Redan innan avstängningen hävdes började rykten cirkulera om att Cloud9 hade ögonen på Incarnati0n och kort efter att lagkaptenen Hai Lam meddelat communityn att hans tid som proffs var över blev Jensen värvad som ersättare. Nu blickar den före detta skandalspelaren framåt mot en sommarsplit där han ska visa världen vad den förändrade Incarnati0n kan göra på tävlingsscenen.
”Vårt lag blir bättre för var dag. Det var lite knackigt i början då jag är van att spela på ett annat sätt. Jag skulle säga att jag är en toppspelare, men just nu är det fortfarande saker jag kan förbättra. Något jag kommer göra genom att jobba med mina lagkamrater och vår personal.

Och Jensen tror att han kommer uppnå stora saker under 2015.
”Du måste tro att du kan besegra alla för att kunna spela aggressivt på och utanför lanen. Om allt går bra och min inlärningskurva fortsätter så här är jag säker på att jag har förmågan att bli en av de bästa midlane-spelarna i världen innan årets slut.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport