LOL

Incarnati0n klar som ersättare för Hai Lam i Cloud9

av Tobias Lundgren
incar

Efter att Cloud9-legendaren Hai Lam meddelat att han drar sig tillbaka från proffsgaming har spekulationerna kring vem som ska ersätta honom frodats.
Nu står det klart att Nicolaj ”Incarnati0n” Jensen, som nyligen fått sin långa avstängning hävd, ska fylla rollen som midlaner i laget framöver.
”Med tanke på mina tidigare misstag ska jag försöka vara en bättre lagkamrat och vara självsäker i mitt spel”, säger han till Daily Dot efter att värvningen blivit officiell.

På grund av problem med hälsan meddelade trotjänaren Hai Lam att hans tid som League of Legends-proffs tog slut samtidigt som vårsplitten. Genast startade spekulationer om vem som skulle kunna fylla hans plats på midlanen i Cloud9. En av de hetaste kandidaterna var Nicolaj ”Incarnati0n” Jensen, som trots sitt brokiga förflutna då han varit avstängd en längre tid efter att ha DDosat en rad spelare, verkade ha ägaren Jack Etiennes förtroende.
– Jack (C9-ägaren) har varit förstående för hans situation och önskan att spela, han har varit på standby sedan Riots beslut, sa en källa till Daily Dot om situationen när avstängningen hävdes i slutet av mars.

”Av alla vi testat har han mest råtalang”

Och nu är affären i hamn, då Incarnati0n officiellt utlysts som ersättare till Lam. Enligt lagets analytiker Charlie Lipsie har Jensen imponerat stort under sin långa tryout-period med laget.
– Jag tror att av alla spelare vi testat har Jensen mest råtalang och jag kan se honom bli den bästa midlanern i Nordamerika. En av sakerna som imponerade oss var hans drivkraft att göra vadhelst laget behöver för att lyckas. Han verkar även vara utan fruktan, då han flög runt jorden för att gå med i laget och har villig att hoppa in i vad som helst vi bett om, säger Lipsie till Daily Dot.

”Vet att vad Hai gjorde för laget var väldigt speciellt”

Jensen själv verkar ödmjuk när det gäller sitt förflutna, och har gett sig den på att göra ett bra intryck när han kliver in och ska fylla Hai Lams skor i laget.
”Med tanke på mina tidigare misstag ska jag försöka vara en bättre lagkamrat och vara självsäker i mitt spel. Jag hoppas att det självförtroendet ska följa med mig in i laget utan att påverka infrastrukturen kring hur Cloud9 fungerar”, säger han och tillägger:
”När det gäller att ersätta Hai Lam vill jag nämna att vi har väldigt olika spelstilar och fyller olika roller i laget. Vi är inte jämförbara som spelare men jag vet att vad han gjorde för laget var väldigt speciellt.”

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport