LOL

Incarnati0n vann första matchen med Cloud9

av Tobias Lundgren
incarnation

Skandalspelaren Incarnati0n var tillbaka från avstängning och fick tyngsta möjliga start på comebacken då hans Cloud9 ställdes mot mästarna Team SoloMid.
Men trots underläge lyckades Cloud9 vända matchen och ta en trygg seger i stormötet.
– Det kommer krävas många matcher för att ta oss dit vi behöver vara, säger lagets ledare William ”Meteos” Hartman efter matchen.

Efter att ha varit avstängd en längre tid var Nicolaj ”Incarnati0n” Jensen i helgen tillbaka i tävlingsspel igen, då hans Cloud9 inledde sommarspliten av NA LCS genom att möta mästarna Team SoloMid. Cloud9 hamnade snabbt i underläge och Hai Lams ersättare Jensen blev tungt pressad i sin mid lane.
– Jag var nervös när vi började. De fokuserade mig, så jag kände mig långt bakom och Bjergsen spelade bra, säger Jensen efter mötet.

”Kände mig förvirrad när vi hamnade efter”

Men Cloud9 spelade lugnt och trots underläge hela inledningen, som inte bjöd på en enda kill förrän efter över 20 minuter, började matchen svänga efter en fight vid draken. Team SoloMid tog fyra raka drakar men efter den fjärde hoppade Cloud9 in och dödade tre motståndare, vilket sedan gav dem en baron. Där började matchen svänga till Cloud9:s fördel. En stund senare kom ännu en avgörande fight då nykomlingen Incarnati0n fick en dubbelkill i mid lane och Cloud9 kunde ta en inhibitor. När de sedan lyckades överrumpla TSM i den egna djungeln var matchen avgjord. Men trots det var nya ledaren William ”Meteos” Hartman missnöjd.
– Hai var extremt bra när vi hamnade efter. Vi kände aldrig press utan visste alltid vad vi skulle göra. Jag kände mig förvirrad när vi hamnade efter, men vi försökte hålla oss lugna. Men vi har fortfarande jobb att göra och det kommer krävas många matcher för att ta oss dit vi behöver vara.

Team Liquid och CLG toppar LCS

Det visade sig framförallt i helgens andra möte för Cloud9, där de förlorade mot Team Dignitas efter att återigen hamnat i ett stort underläge. Därmed inledde Incarnati0n comebacken med 1-1 första helgen.
Leder NA LCS gör just nu Team Liquid och CounterLogic Gaming som båda vann sina möten.

Helgens matcher i NA LCS

Lördag:

Cloud9 – TSM 1-0

Team Liquid – Team Dragon Knights 1-0

CLG – Dignitas 1-0

Team Impulse – Team8 1-0

NME – Gravity 1-0

Söndag:

Team Liquid – Team8 1-0

Dignitas – Cloud9 1-0

CLG – Team Impulse 1-0

TSM – NME 1-0

Gravity – Team Dragon Knights 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport