LOL

Jätteskandal i LCS: LOL-profilen stängs av

av Björn Ehrnberg
montecristo

Christopher ”MonteCristo” Mykles har åkt på en rejäl smäll.
Under måndagsmorgonen stod det klart att Renegades-ägaren, tillika världsberömde castern, blir avstängd i ett år från alla Riot-sanktionerade ligor.
– Onödigt att behöva konstatera, men alla Riots anklagelser är grundlösa, säger huvudpersonen själv på Twitter.

En av de mest kända ansiktena när det kommer till League of Legends har blivit avstängd i ett år från LCS och liknande LOL-ligor. Det stod klart på måndagsmorgonen.

I ett beslut publicerat på Riots egen hemsida framkommer det att ägaren av Renegades och den välkände experten, Christopher ”MonteCristo” Mykles, misstänks ha – och även blivit dömd för – flera punkter som Riot bedömer som så hårt att de tar fram den stora yxan.

I nämnda beslut framkommer det att Riot hittat bevis för att MonteCristo ska ha haft ett kontrakt med tidigare Renegades-ägaren Chris Badawi. Badawi blev i juli 2015 bannad från att äga ett Riot-associerat lag i ett år, något som – enligt Riot – inte har följts upp av Renegades.

Dessutom skriver Riot Games att Renegades på obestämd tid blir avstängd från att delta i Riot-ligor. Organisationen har fram till den 18 maj på sig att sälja platsen i LCS och enligt Riot tillåter de detta för att hjälpa spelarna som fortfarande har kontrakt med Renegades.

Utöver redan nämnda punkter slår Riot även fast att det begåtts övertramp av dels Renegades, men även Team Dragon Knights, när det kommer till spelarövergångar mellan de två lagen. I beslutet framgår det att TDK stängs av från sommar-splitten och även de har fram till 18 maj på sig att sälja platsen.

Samtidigt framgår det att MonteCristo kommer fortsätta kunna kommentera League of Legends på högsta nivå, något han själv vidhåller på Twitter.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport