LOL
English version

Jesiz: ”Jag förväntar mig att vi ska kvala till LCS”

av Tobias Lundgren
jessele
Jesse ”Jesiz” Le i mitten, med We Are Doggsz efter DreamHack Summer-segern. Foto: Adela Sznajder / DreamHack

Efter en sväng i nordamerikanska LCS är dansken Jesse ”Jesiz” Le nu tillbaka i Europa och spelar med Challenger-laget Gamers2.
Och mid lanern, som nyligen bytte position till ADC, är säker på att de kommer ta klivet upp till LCS efter splitten.
– Jag förväntar mig faktiskt att vi ska kvalificera oss, jag känner mig trygg i vår roster, säger han till Aftonbladet Esport.

Innan europeiska Challenger-serien drog igång för några dagar sedan spelade Jesse ”Jesiz” Le och en grupp vänner på DreamHack Summer och Riots turnering Nordic Open. Den vann We Are Doggsz som de kallade sig utan att förta sig, genom att krossa allt motstånd.
– Det var en amatörturnering och det var kul, men vi var fem solo queue-spelare som gick ihop och vi förväntade oss att bara köra över alla i solo queue-stil, och det gjorde vi, säger Le till Aftonbladet Esport.

”Har bästa spelarna på samtliga positioner”

Men nu har han återvänt till verkligheten och kampen om en åtråvärd LCS-plats. Gamers2 har inlett sommarsplitten i Challenger Series med två raka segrar och siktar på kvalplatserna till högsta serien. Och trots att han själv bytte roll från mid laner till ADC när han kom hem från USA, känner Le att de är ett av lagen att hålla koll på mot slutet av splitten.
– Jag tror Gamers2 har en bra chans i Challenger, som det ser ut på papper har vi nästan de bästa spelarna på samtliga positioner och jag tycker vi jobbar ihop riktigt bra som ett lag, men ärligt talat kommer tiden utvisa hur det går.
– Men jag förväntar mig att vi kvalar till LCS. Jag känner mig trygg med rostern och jag tror vi kommer vara topp tre i Challenger, så vi borde åtminstone komma till relegations. Och jag tror vi har riktigt bra chanser om vi förbättrar oss mycket och har rätt inställning.

Vilka lag från LCS känner du att ni kan spöa just nu?
– Som det ser ut nu är SK riktigt svaga. Gambit har blivit lite bättre, men Elements ser riktigt, riktigt svaga ut enligt mig.

”Danmark har många stjärnspelare”

Efter att ha återvänt från Nordamerika där han släpptes från LCS-laget Team Coast, pratar Le också om tendensen från danska spelare att åka till Nordamerika samtidigt som Sverige just nu är ett av länderna med flest spelare i europeiska LCS.
– Jag tror det är för att Danmark har många stjärnspelare. De får erbjudanden från gigantiska nordamerikanska lag. Jag tror det är anledningen, det finns mer pengar där om du är en stjärnspelare.

Blir det någon sorts kedjereaktion att när ett lag hittar en spelar från ett land eller en region så börjar de andra lagen leta där också?
– Nej, jag tror det bara är slumpmässigt var de hittar talangerna. Om de hittar en talang kommer de kontakta spelaren. Och de är väldigt rika i Amerika så de letar efter de allra bästa. Hittills har de varit från Danmark.

Nästa vecka kommer Gamers2 få sitt riktiga elddop då de tar sig an Mousesports under andra veckan av Challenger. Mousesports har även de gått obesegrade hittills.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport