LOL
English version

Jwaow: ”Det här är ett lag som verkligen kan bli bra”

av Tobias Lundgren

Efter att han och MeetYourMakers blivit utslagna ur LCS valde Jesper ”Jwaow” Strandgren att skriva på för Elements nybyggda lag.
Och efter att de nu tränat ihop i ett par veckor ser svensken fram emot att visa vad de går för på LCS-scenen.
– Allt känns bra nu, det här är ett lag som verkligen kan bli bra, säger han till Aftonbladet Esport.

Innan vårsplitten startade nämndes Elements som ett potentiellt topplag i Europeiska LCS. Men allt eftersom säsongen fortskred uteblev de stora resultaten och i slutändan fick de slåss för att undvika kval. Efter sista matchen började rykten gå om att en stor förändring var på gång i laget. Källor berättade för Aftonbladet Esport att en spelare som var på väg in var MeetYourMakers före detta toplaner Jesper ”Jwaow” Strandgren. Tidigare i veckan presenterades så ”nya” Elements, med Jwaow i laguppställningen.
– Jag hade en tryout och de hade inte provat med någon annan. Jag spelade med dem i några veckor innan jag åkte till Berlin. Det var Nyph som frågade mig och det kändes bra för det är ett lag som verkligen kan bli bra, säger han.

”Alla verkar nöjda med promisq”

En överraskning för många var att laget tog in supporten Hampus ”promisq” Abrahamsson, en solo queue-spelare som aldrig testats på de stora scenerna tidigare.
– Ingen kände till honom. Vi spelade med Krepo först men han sa att han inte ville tävla längre, så vi började leta bland toppspelare i Challenger. Vi sa att vi kunde prova promisq och köra några matcher och det verkade fungera bra. Han har bra mechanics och är en skön snubbe. Det var lite riskabelt att ta en random kille men alla verkar nöjda och han presterar bra i scrims. Nu får vi se hur det kommer gå på scenen.
Jwaow säger att en del har kritiserat valet av support, men han känner att promisq kommer tysta kritikerna.
– Jag tror han kommer motbevisa många, att han kommer in och visar var skåpet ska stå.

Vad har ni för känsla i laget nu efter att ha spelat tillsammans ett tag?
– Det är en helt ny grej och ett nytt lag. Alla problemen som var i Elements är borta, spelarna som lämnat hade inte så bra kemi och det gör väldigt mycket. Man måste ha bra synergi och lita på varandra. Vi gillar att hitta på grejer tillsammans. Vänskap är viktigt, du måste kunna gå ut och ta några glas ihop.
– I scrims funkar det bra, vi har bra kommunikation och har spelat mot de bästa lagen. Vi har spelat jämna matcher mot dem och till och med vunnit. Det är ju scrims, så det går inte räkna hundra procent, men vi har spelat bra mot dem. Sedan går det lite upp och ner. Vi måste bli jämnare och spela på topp, det är vad vi försöker få in nu.

”Tror nivån i Europa har ökat med kommande splitten”

Vad tänkte ni när ni såg Fnatic spela så bra under Mid Season Invitational? Känns det som att europeiska scenen har blivit bättre?
– Vi tänkte att SKT inte spelar så bra jämfört med hur de brukar. Fnatic presterade väldigt bra men SKT gjorde många misstag. Sedan när man tänker på att vi scrimmat mot dem så mycket innan de spelade MSI och gjorde så bra ifrån oss mot dem så tänker vi att vi kanske också kan prestera så bra. Men Fnatic verkar spela bättre på scenen, vi vet inte hur vi kommer prestera där. Det är något vi ser fram emot.
– Europeiska LCS var inte överdrivet bra förra säsongen, men en del lag kunde prestera väldigt bra. Jag tror nivån ökat med kommande splitten. MYM är utslagna, Origen kommer in och de är väldigt bra. Vi har scrimmat mot dem också och de har mycket erfarenheter från Worlds och sådant. Jag tror att nivån har ökat väldigt mycket och att Europa ligger väldigt bra till.

Vilka förväntningar har du på dig själv och på laget den kommande splitten?
– Topp tre är det man vill ha. Jag har ingen aning hur vi kommer spela på scenen och hur bra de andra lagen är. Det är en lång splitt och allt kan hända. Många lag har ändrat lineups och coacher. Vissa kommer prestera bättre och andra kommer prestera sämre än förra splitten. Men jag tror vi kommer prestera ganska bra, det känns som att vi kan vara topp tre.
– Innan jag kom med i MYM spelade jag nästan inte ens LoL, så jag var inte så bra i början. Men i slutet började jag komma igång. Jag lärde mig mycket och det kändes som att när jag slutade i MYM hade jag kommit upp på en högre nivå. En gång i tiden var jag alltid bättre än Vizicsacsi, Odoamne och de andra, så nu försöker jag komma upp i toppen i LCS.

Elements

Jesper ”Jwaow” Strandgren

Henrik ”Froggen” Hansen

Marcel ”Dexter” Feldkamp

Hampus ”promisq” Abrahamsson

Erik ”Tabzz” van Helvert

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport