LOL

Jwaow efter första segern: ”Vi tänker inte på att vinna”

av Tobias Lundgren
jwaow

MeetYourMakers har inte haft någon rolig LCS-säsong, då de inför fredagens matcher låg överlägset sist med endast en vunnen match av elva.
Men mot Unicorns of Love lyckades de ta sig samman och svenske toplanern Jwaow kunde därmed räkna in sin allra första seger i ligan.
– För att vi förlorat så mycket tänker vi inte på att vinna utan tänker mer på att spela vårt bästa individuellt och förbereda för framtiden, säger Jesper ”Jwaow” Strandgren efter vinsten.

Med en enda seger under de första fem veckorna av LCS ligger MeetYourMakers överlägset sist. Men under fredagskvällen tog de en fin skalp då Unicorns of Love, som dagen innan besegrat giganterna SK Gaming, fick se sig besegrade av bottenlaget.

”Flyter bättre när vi vinner”

Svenske Jesper ”Jwaow” Strandgren, som för några omgångar sedan ersatte landsmannen Mimer Ahlström i toplane och gjorde debut i LCS, hade endast upplevt förluster dittills men såg glad ut efter sin första vinst i serien.
– När vi förlorar är det en mörk atmosfär i laget, vi gör inga calls och det går långsamt. Men när vi börjar vinna kommunicerar alla och det flyter bättre, säger han efter matchen.

”Vi spelade säkert”

Matchen var passiv från båda sidor och lagen följdes åt både i antal kills och i guldställningen. Anledningen till det passiva spelet var enligt Jwaow för att MYM inte ville riskera att förlora allt i en teamfight.
– Vi hade en starkare uppställning under senare delen av matchen och det kämpade vi för och farmade bara upp. Vi var inte så självsäkra för kunna anfalla dem så vi spelade säkert och ville inte bli tagna på sängen.

”En upplevelse att spela i LCS”

Planen fungerade, då MYM efter drygt 50 minuter vann en teamfight och dödade fyra stycken UoL-spelare. Därefter kunde de pusha in i basen och säkra den andra segern för säsongen. Och Jwaow säger att laget börjat gå in i matcherna med en annan inställning och han kommenterar även känslorna kring att spela för den krisdrabbade organisationen.
– För att vi förlorat så mycket tänker vi inte på att vinna utan tänker mer på att spela vårt bästa individuellt och förbereda för framtiden. Alla kan picka vad de vill.
– Jag visste att de hade problem i laget, men det går att fixa. Jag bara njuter, det är en upplevelse att spela i LCS för första gången.

”Plötsligt kamp igen”

Och i och med poängen så ser det inte helt hopplöst ut för MYM om de fortsätter att vinna. Både Roccat och Giants Gaming, som MYM möter nästa torsdag, ligger bara två segrar upp och enligt Martin ”Deficio” Lynge kan MYM nu kämpa för att undvika automatisk degradering ur LCS.
– Om de vinner mot Giants är det plötsligt en kamp igen, säger han.

Gambit fortsätter vinna

Gambit Gamings galna segersvit fortsätter då de besegrade Roccat under fredagen och den är nu uppe i hela sju matcher i rad. Elements, med nyförvärvet Krepo, kunde inte följa upp succén från torsdagen utan föll tungt mot serieledarna SK Gaming.

Samtliga resultat under torsdagen

MYM – UoL 1-0
H2K – Giants 1-0
SK – Elements 1-0
Gambit – Roccat 1-0
Fnatic – CPH Wolves 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport