LOL
English version

Jwaow: ”Känner press – det finns mycket förväntningar på mig”

av Tobias Lundgren
jwaow

MeetYourMakers har haft en tung start på vårsplitten i LCS och ligger just nu överlägset sist med 1-7 i stats.
På grund av det kliver top lanern Mimer ner till en coachposition och släpper istället fram en landsman som ikväll gör LCS-debut för sitt nya lag.
– Jag känner ganska mycket press, det finns mycket förväntningar att jag ska göra bra ifrån mig i LCS, säger Jesper ”Jwaow” Strandgren till Aftonbladet Esport.

För MeetYourMakers har de senaste veckorna varit minst sagt turbulenta. Efter att managern Sebastian ”Falli” Rotterdam hotat en spelare fick han omedelbart sparken och fick grova böter av Riot. Samtidigt kämpade laget hårt för att hävda sig i LCS, men har nu bara en vinst och sju förluster i inledningen av vårsplitten.

”Jag blev väldigt förvånad”

I går utannonserade organisationen att top lanern Mimer Ahlström kliver ner från sin position för att istället börja coacha. Som ersättare har MYM istället plockat in svensken Jesper ”Jwaow” Strandgren, som ikväll gör LCS-debut när laget möter Gambit Gaming.
– Jag blev väldigt förvånad, fast jag visste att det inte gick så bra för dem och att de kanske ville göra en roster change. Jag blev kontaktat av en i MYM och han undrade om jag ville ta chansen och självklart tog jag den. Jag har en historia med han som kontaktade mig och med coachen Jakob ”YamatoCannon” Mebdi så jag tror det är en av anledningarna att just jag blev upplockad, säger Jwaow.

”Tror jag kan komma in med något bättre”

Top lanern som fram tills för bara två dagar sedan spelade för Gamers2 i Challenger Series hoppas göra ett snabbt avtryck i sitt nya lag för att hjälpa dem upp från jumboplaceringen.
– Det är en stor del att fylla för Mimer är duktig, men jag tror jag kan komma in med något bättre när jag väl kommer in i rytmen av att spela i LCS. Jag skulle lyfta laget om jag skulle vinna min lane eller gå jämnt med motståndaren eftersom Mimer hade problem i en mot en i en del av matcherna de spelat.

”Motivationen har höjts till max”

Jwaow pratar också om hur betydelsefull tiden i Gamers2 varit för hans personliga utveckling, när han fått spela och bo med nyligen pensionerade legendaren Carlos ”ocelote” Rodríguez Santiago. Men Jwaow var även besviken över sin prestation i laget.
– Det har varit en stor upplevelse att få spela och bo med Ocelote. Han är en riktigt härlig människa med stort hjärta och passion för vad han gör och han har under tiden lärt mig bli en bättre person också. Men som professionell spelare utvecklades jag nästan ingenting. Det blev slappt ett tag och jag spelade inte lika mycket som jag borde gjort. Motivationen sänktes efter alla jobbiga förluster vi hade.

Jag antar att motivationen är desto bättre nu va?

– Yes, motivationen var på botten men nu har den höjts till max.

Vad skulle du säga är dina stora styrkor som spelare?

– Det är väl att jag spelar mycket carry champions och är ganska skillad med dem. Jag har bra mechanics, så jag är bra på gubbar som är lite svårare att spela än tanks, gubbar som gör mer damage.

”Det känns redan bra faktiskt”

Jwaow kom till MYM:s högkvarter för blott två dagar sedan och har inte hunnit smälta in i den nya miljön riktigt än. Dagarna har fyllts av träningspass med de nya lagkamraterna som han också börjat lära känna.
– Vi har spelat en hel del tillsammans för att få till lagspelet nu innan veckans matcher. Vi har inte haft så mycket tid men jag tror det kommer funka bra. Det är inget specifikt vi tränat på direkt, bara vad vi spelar för champions, vilka picks och bans vi gör och våran lagkomposition. Sedan får vi spela matcherna och se hur det blir.

Det har varit mycket drama kring MYM på senaste tiden, var du orolig innan du skrev på för laget?

– Jo, jag var lite orolig för det och att MYM inte var så bra omtalade som organisation. Men jag tog kontakt med några som visste mer om det och de förklarade situationen för mig så jag kände mig mer säker. Det var en stor grej som hände, som är löst nu. Personen som orsakade det är ute ur bilden. Det känns redan bra faktiskt, stämningen är bra och personerna i organisationen och lagkamraterna är trevliga så jag trivs bra.

Hur mycket press känner du nu bara timmar innan debuten?

– Jag känner ganska mycket press. Dels att jag borde prestera bättre än vad Mimer har gjort senaste tiden, sedan att det finns mycket förväntningar på mig i LCS och att jag ska göra bra ifrån mig. Det är mycket folk som velat se mig prestera i LCS.

I kväll klockan 21 går Jwaow in på MeetYourMakers top lane för första gången.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport