LOL

Koreanska tigrarna vinner rivalmötet: ”Gick enligt planerna”

av Simon Engstrand

På söndagen radade KOO Tigers och KT Rolster upp för ett koreanskt rivalmöte i kampen om sista platsen till världsmästerskapets semifinal.
KT Rolster inledde starkt med vinst, men efteråt var det koreanska tigrarna som tog tag i matchen och gick för stenhård comeback.
– Det gick enligt planerna ganska bra, sa Song ”Smeb” Kyung-ho efter matchen.

På söndagen drog den sista kvartsfinalmatchen utav League of Legends World Championship 2015 igång. Både KOO Tigers och KT Rolster hade övertygande lyckats ta sig vidare ur sina respektive grupper, men bara ett utav lagen skulle få bevisa sig starka nog att tävla i en semifinal.

Det koreanska rivalmötet inleddes starkt för KOO Tigers. På första kartan tog de ledning i både guld och kills, men i 26:e minuten arrangerade KT Rolster en enorm lagfajt som totalt demolerade motståndarna och försatte dem själva i förarsätet. Efteråt kunde KT köra rakt för vinst.

Med ett 0-1 underläge verkade tigrarna tycka det var dags för förändring och helt plötsligt uppgick spelformen till en helt ny nivå. De tog revansch på nästa karta och kvitterade ställningen till 1-1. Och en sådan revanschvinst var kanske allt som KOO Tigers behövde, direkt efteråt kammade de nämligen hem följande två kartor och vann bäst av fem-serien med 3-1.
– Jag vet inte vad laget tänkte, men jag visste själv att om vi förberedde oss väl nog så skulle vi kunna slå KT. Och det gick enligt planerna ganska bra, sa KOO Tigers toppspelare Song ”Smeb” Kyung-ho efter matchen.

Tack vare vinsten har KOO Tigers säkrat en plats till semifinalen. Där ställs de mot europeiska storhoppet Fnatic, med bland annat svenske stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson i spetsen. Smeb kommer själv ställas mot en rykande het Seong ”Huni” Hoon Heo i topp-lane – och verkar inför matchen självsäker.
– Jag ser fram emot att möta Fnatic. Jag erkänner att Huni är en väldigt bra spelare som är självsäker, men jag tror han saknar erfarenhet. Så jag tror jag kan slå honom, sa Smeb inför matchen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport