LOL

Krepo hyllad av Rekkles efter comebacken: ”Han bar oss”

av Tobias Lundgren

Elements har brutit sin förlustsvit, men det krävdes en comebackande profil för att lyckas med det.
Och efter segern mot MYM hyllades Krepo av svenskstjärnan Rekkles.
– Jag försökte göra mitt bästa för att hjälpa honom, men jag tycker han bar oss så jag är glad, säger han.

Efter en fem matcher lång förlustsvit och ett spelarbyte tog Elements till drastiska metoder för att komma på en lösning. Från analysdesken (!) plockade de in pensionerade profilen Mitch ”Krepo” Voorspoels som på bara några dagar skulle försöka rädda det sjunkande skeppet. 

”Vi kunde ha spelat bättre”

Och i comebacken mot bottenlaget MeetYourMakers var det precis vad han gjorde många gånger. Med valet Blitzcrank och tillsammans med Martin ”Rekkles” Larssons Kalista i bot lane styrde den nye in game-ledaren sitt Elements med järnhand både på Summoner’s Rift och med sin shot calling.
– Jag var lite nervös och vi kunde spelat bättre, men vi täckte våra baser. Vi har inte tränat så mycket men det såg redan bättre ut. Jag feedade inte, så det är bra för mig, säger en blygsam Krepo efter matchen där han slutade på noll kills, en death och hela tolv assists.

Rekkles hyllning till kollegan

Matchen slutade efter att MYM, som nu har 1-10 under säsongen, helt enkelt gav upp då Elements förberedde sitt sista anfall i en match de dominerat från start till mål. Och Rekkles hyllade efter segern sin nye botlanepartner.
– Jag var tvungen att kliva fram för han var nervös. Jag försökte göra mitt bästa för att hjälpa honom för jag har varit där som ny spelare, men jag tycker han bar oss så jag är glad, säger han.

”Någon måste ta initiativet”

Rekkles menade också att Krepos aggressiva spelstil passar honom bättre än att spela med utbytte Patrick ”Nyph” Funke, som nu tagit en coachposition i laget.
– 
Nyph är passiv och jag är passiv, det funkar inte. Någon måste ta initiativet, jag är bra på att komma in senare. När jag har en sådan som Krepo kommer jag in och får en två mot ett-byte. Känns bra att ha en partner som förstår min spelstil och jag tycker det gick bra.

”Nyph har varit fantastisk som coach”

Och Krepo passar även på att hylla spelaren vars position han tog över, som nu hjälpt laget med taktiken för att vända förlustsviten.
– Jag trodde det skulle vara obekvämt när jag kom in i huset eftersom jag tog hans jobb, men Nyph har varit fantastisk som coach.
I morgon kommer det riktiga elddopet för Krepo då Elements möter serieledarna SK Gaming.

 

Samtliga resultat under torsdagen

Elements – MYM 1-0
Gambit – CPH Wolves 1-0
Fnatic – Giants Gaming 1-0
Unicorns of Love – SK 1-0
H2K – Roccat 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport