LOL
English version

Mithy inför Worlds: ”Realistiskt sett kommer det bli väldigt tufft”

av Simon Engstrand
Alfonso "Mithy" Aguirre Rodriguez. Photo: Azubu
Alfonso ”Mithy” Aguirre Rodriguez. Photo: Azubu

När Origen under våren kvalade in till LCS hade få kunnat förustpå att de skulle nå hela vägen till VM.
Men det är precis där som de har hamnat, och på vägen dit samtidigt bevisat sig vara Europas näst bästa lag.
Ändå verkar Alfonso ”Mithy” Aguirre Rodriguez pessimistisk.
– Realistiskt sett kommer det bli väldigt tufft på grund av våran seed, säger han till Aftonbladet Esport.

När nykomlingarna i Origen vann vårens Challenger Series och påbörjade sin LCS-resa hade få kunnat förutspå lagets stora kommande framgång. Och några månader senare har de nu bevisat sig vara Europas andra bästa lag – till experten Trevor ”Quickshot” Henreys stora förvåning.
– De har verkligen steppat upp och visat att de är det andra bästa laget i Europa, sa Quickshot i en intervju med Aftonbladet Esport inför LCS-finalerna.

”Rent mentalt var jag aldrig särskilt oroad”

Hittills är det endast rekordlaget Fnatic som konsistent kunnat råda bot på Origens styrka – och därmed bevisat sig vara det bättre laget. Trots det har nykomlingarna lyckats säkra en plats till det kommande världsmästerskapen i League of Legends. I slutändan var det tack vare en vinst mot Unicorns of Love som Origen kunde säkra VM-deltagandet, detta trots att Alfonso ”Mithy” Aguirre Rodriguez och hans lagkamrater i själva verket hade förberett sig mot ett helt annat lag.
– Vi förberedde oss mer mot Roccat än mot UOL. Vi visste att Roccat har potentialen att skrälla mot oss och vi ville vara helt säkra på att det inte skulle hända. Rent mentalt var jag dock aldrig särskilt oroad över ”gauntlet”-situationen, och varje vinst var för mig en bedrift eftersom jag är så glad över hur långt vi kommit, säger Mithy till Aftonbladet Esport.

”Väldigt taggad att få spela mot de bästa”

För Mithy är det här inte första gången som han tävlar i VM. Han åkte dit redan 2013 med sitt gamla lag Lemondogs och även då som silvermedaljörer i LCS efter ettorna Fnatic. Och trots att han redan spelat där en gång verkar det inte som pirret i magen försvunnit inför det kommande världsmästerskapet.
– Jämfört med förra gången som jag åkte till VM känns det här exakt likadant. Jag är väldigt taggad att få spela mot de bästa lagen och spelarna i världen, och jag ser fram emot chansen att få lära utav dem.

Vad lärde du dig från ditt förra VM-deltagande?
– Att det inte går att förlita sig på känsla när man möter världens bästa spelare. Min stil ändrades totalt efter det evenemanget. Nu tänker jag mycket mer på vad jag gör och försöker ha en plan under hela matchen.

Kan du bidra med något extra till ditt lag eftersom du redan tävlat på VM en gång?
– Jag tror att alla mina lagkamrater redan har nog med erfarenhet, till och med mer än mig, för att jag inte ska behöva hjälpa dem på något sätt. Kanske bortsätt från Jesper ”Niels” Svenningsen, men han är väldigt smart så jag är tveksam om han kommer behöva hjälp. Om jag hittar något jag kan hjälpa med så kommer jag såklart göra det.

”Kineserna och koreanerna verkar starka”

Jämfört med den vanliga regionala LCS-ligan är världsmästerskapet på många sätt annorlunda. Istället för att fajtas med de lokala europeiska lagen kommer Origen få möta den absoluta världseliten. Och på grund av att de sällan möter lag från andra regioner menar Mithy att det är svårt att förbereda sig.
— Eftersom jag inte kunnat spela mot de andra lagen på ett strategiskt plan blir det svårt att göra en bedömning bara genom att analysera deras gamla matcher. När det kommer till mekanik, lagfajter och spelbeslut verkar kineserna och koreanerna vara väldigt starka och konsistensa, säger Mithy och fortsätter:
– Vi får se hur det blir när vi börjar träna mot de andra lagen och får mer erfarenhet mot deras spelstil.

Hur är atmosfären inom laget nu?
– Vi är alla riktigt taggade att få spela bland de bästa spelarna och lagen i världen, och vi ska försöka få ut så mycket utav erfarenheten som möjligt. Det skulle vara fantastiskt om vi tog oss ur gruppen och det är det vi siktar på, men realistiskt sett så kommer det bli riktigt tufft på grund av våran seed.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport