LOL

Mithy om jobbiga tiden i Origen: ”Jag var förkrossad”

av Simon Engstrand
Alfonso "Mithy" Aguirre Rodriguez. Photo: Azubu
Alfonso ”Mithy” Aguirre Rodriguez. Photo: Azubu

Saker och ting verkar minst sagt inte ha varit perfekta i Origen.
Efter att Alfonso ”Mithy” Aguirre Rodriguez i veckan gick skilda vägar med lagkamraterna vittnar han nu om tiden med stjärnlaget.
– Mamma märkte över Skype att jag var förkrossad, säger Mithy i ett inlägg på Facebook.

Som bekant har Origen tappat sin stjärnduo Jesper ”Zven” Svenningsen och Alfonso ”Mithy” Aguirre Rodriguez, två spelare som hade varit med sedan lagets start. I stället har de slutit upp med vårens europeiska LCS-vinnare G2 Esports.

I ett inlägg på Facebook berättar nu Mithy mer om tankarna bakom beslutet, och om sin jobbiga tid med laget. Inte minst under våren.
”I december fick jag ett erbjudande från Team Solomid som ärligt talat var väldigt svårt att tacka nej till. Jag funderade på det och berättade för Enrique ”xPeke” Cedeño Martínez, men valde slutligen att stanna kvar. Det var enbart för vänskapen som vi hade och min lojalitet mot ett lag som trodde på mig, och framförallt för att vi hade byggt projektet från grunden”, inleder Mithy.

Men ungefär där vänder stämningen, både spelmässigt och på ett personligt plan med lagkamraterna.
”Atmosfären i Origen var väldigt dålig under vårsplitten och jag började känna mig väldigt deppig. Min mamma kom till och med till Berlin för att hjälpa mig, för hon märke över Skype att jag var förkrossad. Det var ungefär då som jag insåg att jag behövde någonting nytt i mitt liv. Det började faktiskt kännas bättre under slutspelet, men min personliga situation var så komplicerad att jag ville ha förändring. Först tänkte jag stanna med Origen under sommaren också, men efter allt jag hade gått igenom ville jag inte riskera att erfara samma sak igen”.

Efter allt detta gick alltså Mithy över till G2 och lämnade Origen bakom sig. Även vapendragaren Zven följde med.
”När jag och Zven först började spela tillsammans hade han lika gärna kunnat gå till Fnatic, men valde att spela med mig. Inför sommarsplitten hade han erbjudanden från i princip alla europeiska lag, men han tycke ändå det var bäst att vi höll ihop. Vi har varit nära varandra ända från början och efter att ha knutit så starka band valde vi att fortsätta tillsammans, i stället för att jag skulle gå till Team Solomid helt själv”.
”Nu har jag en ny horisont framför mig, med nya lagkamrater, nya utmaningar och viktigast av allt, med hopp. Jag känner mig väldigt motiverad och lovar att ge allt”.

Läs hela Facebook-inlägget här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport