LOL

”När vi börjar spela som ett lag bör vi kunna spöa de bättre också”

av Tobias Lundgren
gambitglada

Gambit Gaming har precis som förra splitten haft en tung start med fyra raka förluster.
Men under torsdagen bröt de sviten mot Copenhagen Wolves, och nu hoppas storstjärnan Konstantinos ”FORG1VEN” Tzortziou att de ska börja klättra i LCS.
– När vi börjar spela som ett lag bör vi kunna spöa de bättre lagen också, säger han efter matchen.

I inledningen såg det ut som att Gambit Gaming gick mot ännu en förlust, vilket skulle ha betytt att de då tangerat inledningen med 0-5 som de hade förra splitten. Men efter ett enormt jobb från Lucas ”Cabochard” Simon-Meslet på sin Gragas kunde Gambit hålla jämna steg med Copenhagen Wolves trots underläge i kills och drakar. Han gav laget möjlighet att ta torn efter torn med sin hårda press i top lane.

”Visar hur rädda motståndarna är”

Och den definitiva vändningen kom när Copenhagen Wolves blev för ivriga vid en Baron-fight och Gambit kunde utplåna dem. Därefter hade det danska laget inget självförtroende kvar, vilket visade sig tydligt när Gambit Gaming fick ta objektiv efter objektiv i princip ohotade. Mest noterbart var när Konstantinos ”FORG1VEN” Tzortziou tillsammans med supporten Edward ”Gosu Pepper” Abgaryan kunde ta Baron själv samtidigt som junglaren Danil ”Diamondprox” Reshetnikov tog en drake helt ensam.
– När ett lag kan ta Baron och en drake samtidigt visar det hur rädda motståndarna är, konstanterar experten Mitch ”Krepo” Voorspoels.

”Lättare att spöa dem än andra lag”

Därefter kunde Gambit tämligen enkelt pressa sig in mot Wolves nexus och avsluta matchen. Under den första tiden i sommarspliten har laget haft svårt att träna på grund av bristfällig internetuppkoppling, men nu ser de ut att vara på gång igen. Något som FORG1VEN även nämnde i intervjun efter matchen.
– För det första har vi hunnit träna nu. Och så spelade vi mot ett lag som inte är högre upp än oss i tabellen så psykologiskt var det lättare att spöa dem än andra lag, säger han om orsaken bakom första vinsten.
Och nu hoppas han att segern är början på ett trendbrott.
– När vi börjar spela som ett lag bör vi kunna spöa de bättre lagen också.

I de övriga matcherna fortsatte överraskningslaget Giants! Gaming att vinna när de besegrade ROCCAT. Laget behåller därmed tredjeplatsen efter Fnatic och Origen som fortfarande är obesegrade efter vinster mot Elements respektive Unicorns of Love.

 

Samtliga resultat under torsdagen

Origen – UoL 1-0

Fnatic – Elements 1-0

H2K – SK 1-0

Giants Gaming – ROCCAT 1-0

Gambit – CPH Wolves 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport