LOL

Odoamne: ”Trodde inte vi skulle ligga så här högt”

av Tobias Lundgren
h2kvinst

H2K spelar sin allra första split i LCS och inledde säsongen knackigt – men har plötsligt sju raka segrar.
Under torsdagen satte de stopp för Gambit Gamings framfart och även spelarna själva verkar förvånade över hur bra de rullat på som nykomlingar.
– Vi trodde inte att vi skulle ligga så högt, men jag tror vi kan sikta högre och kanske vara topp två, säger Andrei ”Odoamne” Pascu.

Torsdagens omgång i EU LCS bjöd på ett möte mellan seriens absolut hetaste lag för tillfället. Gambit Gaming hade vänt 0-5 till 7-5 efter sju raka segrar och H2K var inte mycket sämre då de gick in i matchen med sex raka vinster.
Och lagen visade varandra stor respekt i början då de båda spelade passivt, men H2K kunde ändå ta en knapp ledning eftersom de lyckades ta de första två drakarna. En av anledningarna till H2K:s passivitet var att Danil ”Diamondprox” Reshetnikov smög omkring med sin Evelynn.
– Vi gillar att spela säkert i laningfasen för vi vet vad vi ska ha kontroll på i mid game, våra teamfights är bra och vi har bra calls för att röra oss runt då. En av anledningarna att vi spelade safe var Evelynn för vi såg inte henne på kartan och det påverkade oss mycket. Men vi visste att om hon inte får ganks tidigt kommer hon vara svag senare och våra teamfights kommer vara överlägsna, så vi väntade tills vi såg henne och gick i grupp, säger Andrei ”Odoamne” Pascu.

Galen fight i botlane

Det lönade sig då H2K vann den första stora teamfighten efter 23 minuter. Petter ”Hjärnan” Freyschuss lyckades ta två kills då Felix ”Betsy” Edling och Kristoffer ”P1noy” Albao blev fångade. Men bara minuter senare fick P1noy revansch då han tog en trippel och utjämnade.
Efter en halvtimme såg Gambit ut att kunna ta kontrol över matchen då de vann en galen fight i botlane där Jean-Victor ”loulex” Burgevin och Hjärnan blev jagade. Hjärnan lyckades komma undan med sina dubbla buffs men Ryu ”Ryu” Sang-wook och Odoamne som hoppat in för att hjälpa till fick offra sig.

”Förväntade oss inte det här”

Men trots den förlusten hade H2K ett alldeles för stort överläge då de tagit samtliga drakar, fler torn och fler barons och de kunde snart pusha in i motståndarnas bas och sätta stopp för Gambits segersvit. H2K tog därmed sjunde raka segern och ligger nu på en tredjeplats i EU LCS, något som verkar vara förvånande även för nykomlingarna.
– Vi trodde inte att vi skulle ligga så här högt, vi trodde vi skulle vara i mitten. Febiven var en nyckelmedlem så vi förväntade oss inte det här, men jag tror vi kan sikta högre i playoffs och kanske bli top två, säger Odoamne.

Samtliga resultat under torsdagen

H2K – Gambit 1-0
CPH Wolves – Elements 1-0
MYM – Giants 1-0
SK – Fnatic 1-0
Roccat – UoL 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport