LOL

Ombyggda storlaget segrar i San José: ”Kan inte beskriva hur glad jag är”

av Simon Engstrand
IEM San José Origen Win vinner

 ”Silly Season” kom med en hel del ändringar i League of Legends-scenen, inte minst för Origen som ersatte stjärnan Enrique ”xPeke” Cedeño Martínez  med Tristan ”PowerOfEvil” Schrage.
IEM San José blev den första rikta chansen att bevisa sig, något som Origen gjorde med råge.
”Jag kan inte beskriva hur glad jag är”, skrev nyrekryten PowerOfEvil på Twitter efter debutvinsten.

Efter att många lag genomgått förändringar under ”Silly Season” var det dags för flera att bevisa sig. På Intel Extreme Masters i Kalifornien, USA, kom den första stora chansen.

LCS-nykomlingarna i Origen hade överraskat stort och tagit sig hela vägen till semifinal i Worlds. Men strax därefter stod det klart att stora stjärnan Enrique ”xPeke” Cedeño Martínez valde att lägga tangentbord och mus på hyllan för att i stället sköta verksamheten kring organisationen. Som ersättare togs före detta H2K-stjärnan Tristan ”PowerOfEvil” Schrage in.

IEM San José blev en riktig succé för det debuterande nybyggda Origen. De slog ut Team Solomid med 2-0 i semifinal, även TSM med en ny uppställning, och säkrade därmed en plats till den avgörande finalen.

Finalmötet mot Counter Logic Gaming tog slut i rasande fart och inte en enda karta fick CLG sätta upp på poängtavlan. En stark start för den nya uppställningen alltså, och det var en lycklig Origen-debutant som twittrade efter matchen:
”Jag kan inte beskriva hur glad jag är. Förra gången kom jag tvåa med Unicorns of Love och den här gången fick jag vinna med fantastiska Origen-linan”, skrev han efter vinsten.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport