LOL

PartinG vinner efterlängtad Dreamhack-titel – ”Mamma kommer vara glad”

av Simon Engstrand
Glädjeruset när Parting vinner Dreamhack Tours
Glädjeruset när Parting vinner Dreamhack Tours

Efter flera Dreamhack-turneringar har Won ”PartinG” Lee Sak äntligen kammat hem sin första titel. Detta efter att bland annat ha slagit ut det sista svenska SC2-hoppet.
– Jag har inte vunnit särskilt många europeiska turneringar så jag är jätteglad att ha vunnit, sa Parting efter matchen.

Starcraft2-spelaren Won ”PartinG” Lee Sak har varit en del av Starcraft-eliten sedan början av Wings of Liberty men har aldrig tidigare kammat hem en Dreamhack titel. Det ändrades dock på lördagen när efter final mot Koh ”GuMiho” Byung Jae vann Dreamhack Tours. På vägen till dit slog Parting bland annat ut den sista svenska spelaren Anton ”Zanster” Dahlström men väl i finalen såg det mörkt ut.

På den första kartan Cactus Valley var det nämligen GuMiho som vann, men då satte Parting ner foten och efter skickligt Oracle-manövrerande på den sista kartan knep han den högsta platsen på prispallen.
– Jag har inte vunnit särskilt många europeiska turneringar så jag är jätteglad att ha vunnit. Min mamma kollar på det här, vi är väldigt nära och gör detta för henne. Hon kommer vara så glad att se mig vinna hemma i Korea, sa Parting i vinnarintervjun.

Hyllar publiken

Efter matchen passade PartinG även på att hylla publiken.
– Helt ärligt är jag riktigt rörd. Det här är mitt första besök och min första turnering i Frankrike. Att få se er allihopa här som är så peppade har gjort ett starkt intryck på mig och jag hoppas jag får chans att komma tillbaks hit och tävla igen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport