LOL
English version

Porrsajten kan äntra League of Legends: ”Det finns massvis med talangfulla lag vi gärna skulle jobba med”

av Simon Engstrand
Team YP tävlar i Evolve. Foto: Team YP
Team YP tävlar i Evolve. Foto: Team YP

När nyheten om att porrsajten YouPorn skulle söka efter lag och esportare att sponsra skapadet det stora rubriker förra sommaren.
Ett och ett halvt år senare består laget av 30 proffsspelare och nästa steg i utvecklingen kan komma att bli en femma i League of Legends.
– League har en extremt tävlingsinriktad esport-scen och det finns massor av talangfulla lag som vi gärna skulle jobba med, säger Brad Burns, VD på Team YP, till Aftonbladet Esport.

Sommaren 2014 frågade en YouPorn-representant vad fansen skulle tycka om porrsajten startade ett esport-lag. Nyheten om att porrsajten kanske skulle bege sig in i esporten spreds som en blixt.
– Det började med en liten idé, och vi testade oss fram med en kort tweet. Responsen blev överväldigande positiv och det var all motivation vi behövde för att förverkliga idén. Men då visste vi inte att idén skulle nå helt ny proportioner, och sen föddes Team YP, säger Brad Burns, projektansvarig på Team YP, till Aftonbladet Esport.

Sedan dess har Team YP satsat inom många esport-grenar, bland annat Dota2, Counter-Strike:Global Offensive och Mortal Combat. Enligt deras hemsida tävlar totalt 30 gamers professionellt under Team YP-fanan.
Men ännu har de inte expanderat till den största sporten av dem alla, League of Legends, men Burns tror det skulle vara ett bra spel att gå in i.
– Utan tvekan. League har en extremt tävlingsinriktad esport-scen och det finns massvis med talangfulla lag vi gärna skulle jobba med, säger han.

”Gjort för att vara säkert och tryggt”

När Aftonbladet Esport tidigare under hösten skrev om att Team YP hade värvat två lag till sin CS:GO-division var många kritiska: ’Är det verkligen okej att en porrsajt gör reklam på det här viset till en så ung publik?’, frågades det.
– Vi tycker det är naturligt för vem som helst att ifrågasätta vad stora företag har för motiv när de vill bli involverade, säger Burns och fortsätter:
– Överlag tycker jag inte vi blivit granskade mer än någon annan sponsor och vi vill tro att det är tack vare alla steg vi tagit för att separera Team YP med vår grundläggande verksamhet.

Burns säger att Team YPs arbete är helt självständigt från porrsajten och att organisationen består av personer som är helt dedikerade till gaming på professionell nivå.
– Allihopa från vårt namn till hemsidan är gjort för att vara säkert och tryggt och så kommer det alltid förbli.

Var är era mål i esporten?
– Att stötta esport-industrin samt hjälpa våra spelare och laget att mogna. Vi är fortfarande en ny organisation och det finns mycket jobb kvar att göra. Just nu fokuserar vi på att hjälpa våra spelare klättra och hoppas resultaten kommer tala för sig självt. Vi rekryterar dessutom aktivt och ser fram emot att jobba med nya talanger i framtiden.

”Vi kikar på några av de nyare spelen”

Hur vill ni expandera i framtiden?
– Nyligen började vi jobba med CS:GO-lag, och det massor av olika spel som vi inte är representerade i. Utan att gå in på allt för djupa detaljer kan jag säga att vi kikar på några av de nyare spelen, och även olika MOBA-spel.

Försöker ni att bli involverade i några andra spel?
– Jag kan säga att vi är extremt taggade att se hur proffsscenen iOverwatch kommer se ut framöver, väldigt nyfikna. Vi har också spelare i Street Fighter 4, och nu när Street Fighter 5 släpps kommer ni definitivt se oss involverade i den scenen.

Vad söker ni efter i ett lag?
– Vi vill hjälpa spelare som verkar lovande, och hoppas bidra till deras utveckling i karriären med oss. Vi söker efter dedikerade och passionerade spelare som också visar talang genom resultaten. Vi vill hjälpa nyare spelare att nå rampljuset. Just nu är våra spelare lika dedikerade till sin spel som sina sponsorer. Tillsammans fungerar vi som en väloljad maskin, säger Burns.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport