LOL
English version

Publikfavoriten Huni: ”Worlds kommer vara mitt livs största chans”

av Henning Eklund
huni

Efter en jämn finalserie lyckades Fnatic tillslut ta hem titeln som vinnare av sommarsäsongen i Europeiska LCS. Matcherna hade mycket fokus på toplane, där Fnatic Seong ”Huni” Hoon Heo tillslut kunde övervinna sin motståndare Paul ”sOAZ” Boyer. Efter matchen säger Huni att publiken i Stockholm var en nyckel till segern.
– När de sjunger mitt namn kan jag inte göra annat än att le. Det ger mig självförtroende att spela ännu aggressivare, säger han till Aftonbladet Esport.

Att spela framför ungefär 5500 fans I publiken var en ny erfarenhet för Fnatics koreanska toplaner, men han spelade ändå en avgörande roll bakom lagets framgång.
– I Korea spelade jag på scen en eller två gånger, med kanske 30 personer i publiken. Här kändes det som det var en miljon i publiken. Det har både för- och nackdelar, en högljudd publik gör det svårare att kommunicera inom laget, men samtidigt gör det oss hajpade.  Jag blev inte nervös, men jag tvekade några gånger när jag visste att ett misstag skulle betyda en förlust, säger han.

”Glad att ha publiken på min sida”

Under matcherna var det tydligt vem som var publikfavoriten. När den omåttligt populäre svenskstjärnan Martin ”Rekkles” Larsson fick en pentakill var Hovet nära på att explodera, men den enda spelaren vars namn hördes bland fansen var ”Huni, Huni, Huni”.

– Självklart är jag glad för att ha publiken på min sida. Jag tror kanske att motståndarens toplaner blir lite ledsen när han har att publiken hejar på mig och inte honom, säger han skämtsamt, och fortsätter hylla den svenska publiken.
– När jag hör hurraropen och hejaramsorna kan jag inte föra annat än att le. Det ger mig mer självförstroende i mitt spel och gör att jag kan spela ännu aggressivare med stöd från publiken. Jag vet inte varför jag är så populär, kanske är dert för att min engelska inte är så bra så jag måste försöka med min knackiga engelska. Kanske är det vad som får dem att gilla mig, jag vet inte, säger han med ett skratt.

“Jag visste att vi inte skulle vinna 3-0”

Många trodde att de obesegrade Fnatic skulle ha en lätt vinst mot Origen, men inte spelarna själva.
– Jag trodde att matcherna mot Origen skulle bli svåra, jag visste att vi inte skulle vinna 3-0. De är väldigt duktiga på att hantera sina laneswaps och på att spela kartan. De har bra champion pools, men framförallt är de väldigt erfarna, säger Huni om finalmotståndet.

Innan matchen undrade många, bland andra xPeke, om hur det obesegrade Fnatic skulle reagera på en förlust. Men efter en övertygande vinst för Origen på den första kartan visade Fnatic att de kunde komma tillbaka.
– Jag var inte överraskad efter den första kartan. Vi har förlorat mot dem i scrims och visste att det skulle bli svårt. Att anpassa sitt spel mitt under en match är svårt, men jag tycker vi gjorde det bra. Vi ändrade bans, picks, strategin, allt, mellan kartorna, säger Huni.

“Jag ska vara bättre än sOAZ”

Under matchen var det mycket focus på toplane, både i picks och bans, men även inne i spelet.
– Jag trodde inte det skulle vara ett sådant fokus på toplane. Jag förlorade lite mot sOAZ när jag gjorde några misstag. Jag borde vara bättre än honom, men han var svår att möta en mot en. Han var duktig på att utnyttja mina misstag, säger Huni.

Med ställningen 2-2 inför den sista kartan gick Fnatic tillbaka till en pålitlig strategi, med Huni på Rumble. En anpassning som vann matchen åt Fnatic.
– Vi insåg inför den sista kartan att Origen spelar väldigt defensivt och säkert, så vi bestämde oss för att gå full aggression och starta fighter själva. Annie och Rumble fungerade bra, det är lite av en Fnatic-specialare, säger Huni.

“Worlds i år kommer vara mitt livs största chans”

Efter att ha vunnit matchen med 3-2 kvalar Fnatic alltså in till Worlds med Europas första seed, med H2K som andra seed. Något som kan bli avgörande, enligt Huni.
– Vi försökte verkligen få första seed, det kommer göra saker lättare. Worlds i år kommer vara mitt livs största chans, så jag måste verkligen ta den. Jag tror jag kommer ha ett övertag eftersom Worlds spelas i Europa i år, publiken kommer stötta mig och motståndarens toplaner kommer bli ledsen, säger han och skrattar.
– Vi har en bra chans mot de andra lagen från väst, framförallt mot Nordamerika. Jag vill verkligen visa att de europeiska lagen är bättre än de nordamerikanska. Målet för Worlds är att vinna, och jag tror det är möjligt om vi jobbar tillräckligt hårt och har fullt fokus, spekulerar Huni.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport