LOL
English version

Rekkles: Jag tror att alla, inklusive Noxiak, kände det inte var 100 procent i laget

av Simon Engstrand

Fnatic demolerade fjolårets motståndare, men inledningsvis i 2016 gick varannan match förlorad och nyrekryten Lewis ”Noxiak” Felix fick snart se sig själv petad från storlaget.
Enligt Martin ”Rekkles” Larsson befann sig lagkamraterna på olika plan både spelmässigt och vad gäller personlighet.
– Jag tror att alla involverade, inklusive Noxiak, kände att saker och ting inte riktigt var hundra procent, säger svenske stjärnan till Aftonbladet Esport.

Martin ”Rekkles” Larsson och hans lagkamrater i Fnatic gick helt obesegrade i League of Legends Championship Series i fjol. Den stora bragden innebar nytt världsrekord, men under silly season valde Heo ”Huni” Seung-hoon, Kim ”Reignover” Yeu-jin och Bora ”YellOwStaR” Kim att lämna laget.

Efter att ha rekryterat Lee ”Spirit” Da-yoon, Jun “Gamsu” Noh och Lewis ”Noxiak” Felix har 2016 knappast bjudit på någon drömstart. Fyra veckor in i säsongen hade varannan match gått förlorad och för laget som gjort sig kända för stor framgång blev konsekvensen ett drastiskt spelarbyte.
– Det är aldrig lätt att göra ett sådant val, inte för någon av parterna, säger Rekkles till Aftonbladet Esport och fortsätter:
– Samtidigt tror jag att alla involverade, inklusive Noxiak, kände att saker och ting inte riktigt var hundra procent.
– Eftersom vi ändå hade situationen på känn på ett eller annat håll började jag och Luis ”Deilor” Sevilla sakta titta runt på tillgängliga support-spelare utifall att. Men eftersom det skedde under säsong var det ingen större mängd att välja på.

Noxiak blev petad. Enligt Dailydot ombads han lämna laghuset så fort som möjligt. Den svenske stjärnan menar emellertid att laget ändå hade kunnat fungera.
– Vi hade alla chanser i världen att få det att funka, men efter en månads tid hade det inte skett några stora förändringar mellan Noxiak och resterande, varken på en personlig nivå eller en spelarnivå, därav gjorde vi valet, förklarar Rekkles.

Lagets nästa drag blev vågat. Den i tävlingssammanhang helt oprövade svenske support-spelaren, Johan ”Klaj” Olsson, plockades in.
–  Klaj är en kille som jag sett lite här och där över de senaste 3 åren, därav har vi spelat då och då tidigare. Med en sådan press att hitta rätt och hitta snabbt var det ett relativt enkelt val i slutändan.

Rekkles säger att han tror hårt arbete lönar sig. Något han själv ser bevis på i sin egen bakgrund, då han som tonåring skadade benet och började spendera allt fler timmar framför League of Legends. Och nu faller lotten på nya lagkamraten.
– Med tiden kan Klaj åstadkomma stora ting tror jag, speciellt med Fnatics resurser till hands.

Rekryteringen innebär att ytterligare en svensk spelare tagit plats i Europas högsta LoL-liga. För Fnatic innebär det att en svensk duo nu sköter spelfältets bottenhalva.
I målet att samla fem spelare som befinner sig på samma plan både spelmässigt och personlighetsmässigt har Rekkles nu nått framgång.
– Vi är alla här för att vinna och att vara på samma plan är bara en början, och jag tror vi har stora möjligheter framöver om vi forsätter lägga 110 procent dagligen.

Den svenske världsstjärnan säger att fjolårets sammansvetsade trupp hade gruppsammanhållningen som ett av deras starkaste vapen. Samma område menar han idag är deras nuvarande största problem, och även – kanske främst – det som i framtiden kommer göra dem starkare än sina motståndare.
– Kort och gott, vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans – inga undantag.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport