LOL

Rekkles klar för Alliance: Hoppas göra laget ännu starkare

av Tobias Lundgren

Precis som ryktat är svenske League of Legends-stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson nu klar för The Alliance.
Stjärnan berättar själv om beslutet att lämna Fnatic och valet av nytt lag i ett Facebook-meddelande.
”Jag är djupt tacksam för det Fnatic gjort för mig”, skriver Larsson

Den senaste tiden har ryktena kring Martin ”Rekkles” Larsson blivit allt fler. Redan i slutet av oktober sades den svenske stjärnan vara på väg bort från Fnatic. När Alliance-ADC:n Eric ”Tabzz” van Helvert lämnade organisationen under samma period gav det extra tyngt åt ryktet att en stor transfer kunde vara på gång.

”Vill be om ursäkt”

Och nu är årets största Silly Season-övergång ett faktum, då The Alliance under kvällen postade en tweet med texten ”slut på spekulationerna” och en stor bild på Rekkles namn. Samtidigt har stjärnan på Twitter bytt namn till ALLRekkles och övergången får därmed ses som bekräftad. Senare postade Rekkles själv på Facebook och berättade om övergången på sin Facebook-sida. Där ber han om ursäkt för senaste tidens tystnad.
”Det finns flera skäl till varför jag gjorde som jag gjorde efter Worlds-finalen, men inte tillräckligt med bra förklaringar till hur jag hanterade allt och därför vill jag be om ursäkt till organisationen och spelarna inblandade och även er fans. Jag lät er famla i mörkret då jag inte sagt något under senaste månaden och det var mitt största misstag.”

”Kommer alltid vara min familj”

Rekkles pekar på att det är första gången han tvingats hantera kontraktsfrågor så väl som problem med laget och övergångar mellan organisationer, men att han nu insett sitt misstag och ångrar sitt handlande. Han passar även på att tillägna sina gamla lagkamrater en hälsning.
”Jag vill tacka er, xPeke, YellOwStaR, sOAZ, Cyanide, nRated och Puszu för att ni gjort senaste två åren till några att minnas för resten av livet. Ni kommer alltid vara min familj och jag hoppas ni känner likadant även nu när vi gått skilda vägar. Ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och utan er skulle jag inte vara personen och spelaren jag är i dag”.

Tackar Fnatic för uppfostran

Sedan tillägnar han Fnatic en hälsning och ett tack.
”De plockade upp mig när jag var minderårig, höll mig under vingarna tills jag fick spela professionellt. Tog in mig i laget och uppfostrade mig till att bli personen och spelaren jag är idag. Vi har haft våra duster, men förutom det kunde jag inte bett om en bättre start på karriären. Jag är djupt tacksam för sakerna ni gjort och jag hoppas att våra vägar kommer korsas igen”.

Spelar under IEM San Jose

Efter att ha avtackat sin gamla organisation och de forna lagkamraterna berättar Rekkles om framtiden med Alliance.
”Det är ett starkt lag som jag hoppas kunna göra ännu starkare genom att ta in nya idéer kring hur vi ska spela och genom att få ihop gruppen. Jag har redan funnit min plats i laget och jag ser fram emot vad framtiden har att ge. Oavsett om det är vinster eller förluster kommer vi ta oss igenom det och jag känner att Alliance är laget att göra det med.

Hyllas redan av nya lagkamraten

Och redan nu hyllas han av nya lagkamraten Mike ”Wickd” Petersen:
– Rekkles är den perfekta pusselbiten för oss. Han är en av de mest hängivna spelarna jag någonsin mött och hans attityd som proffs är nästan perfekt. Han gör alltid sitt bästa och tränar dag och natt. Vi har känt honom länge och han är vän med alla i laget vilket gör att han passar in på ett uppenbart sätt, säger han till eslgaming.com.

Stjärnans första officiella turnering med nya laget blir under IEM San Jose den 6-7 december.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport