LOL

Rekkles om lagbytet: ”Att vara i Fnatic var som en tickande bomb”

av Niklas Söderqvist
Rekkles

Den stora silly season-snackisen i år blommade tveklöst upp när den svenske League of Legends-stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson under uppmärksammade former bytte lag från Fnatic till Alliance.
Nu talar svensken ut om lagbytet.
”Jag ville ha något nytt. Att vara i Fnatic var som en tickande bomb”

Sveriges klart största stjärna i League of Legends-scenen har haft en hektisk höst. Först åkte Fnatic ut i gruppspelet i Worlds med minsta möjliga marginal. Sedan började ryktena spridas att svensken hade fått nog och ville bort ifrån laget för att spela med Alliance, vilket också sedan bekräftades.
Debuten för det nya laget skedde under IEM San Jose där de fick se sig besegrade av Cloud9. Efter förlusten offentliggjorde en märkbart sliten Rekkles att han är i behov av en paus.

”Efter Worlds kände jag att jag behövde något nytt”

Nu talar svensken ut för första gången om tankarna kring lagbytet i en nyligen släppt vlog.
”Efter Worlds kände jag att jag behövde något nytt. Att vara i Fnatic var som en tickande bomb. Det skulle komma en tid då folk drog sig tillbaka och jag skulle bli ensam kvar. Det skulle aldrig bli så att vi slutade tillsammans eller fortsatte spela tillsammans. Jag visste innan att antingen stannar jag och tar hand om det sen, eller så tar jag hand om det nu. Vilket troligtvis är bäst för mig. Samtidigt så kände xPeke att det var dags för honom att skapa sitt eget lag, för det var något som han alltid velat göra”

Sprickan mellan lagkamraterna

Rekkles pratar även om sprickan som uppstod när Fnatic kom tillbaka efter en 3-4-plats i säsong 3 av Worlds och svensken precis hade fyllt 17 och var gammal nog att spela LCS.
”När de precis hade kommit tillbaka ifrån Worlds och jag hade anslutit till laget så var jag supertaggad på att spela. Jag hade väntat på tillfället i över ett år medan dom precis hade kommit tillbaka och tog semester. Vilket jag inte förstod då. Det var då sprickan började. Jag var supertaggad på att vinna, medan de andra fyra redan var hyfsat nöjda. Vi hade olika ambitioner vid den tiden, vilket gör mig ledsen. Om jag hade haft möjligheten att spela LCS säsong 3 så hade jag varit i en mycket bättre situation än nu”

Problem med Fnatic

Svensken nämner också att lagbytet var tydligt för honom, men att det inte framgick för communityn. Han nämner även att allting inte framgick i den Facebook-status som postades för cirka tre veckor sedan.
”Jag har haft en del problem med Fnatic som organisation under det senaste året. Vissa saker kan jag inte prata om för då kommer jag bryta överenskommelsen och det vill jag inte göra. Jag har haft nog med kontraktsproblem i och med lagbytet. Jag förväntade mig ledig tid efter Worlds men det blev en och en halv månads kontraktsproblem”

Rekkles avslutar med att säga ”Det saker jag kan prata om är att Fnatic har varit väldigt schysta mot mig även om vi haft problem. De som jag spelade med i Fnatic har också varit väldigt schysta mot mig och jag känner att jag har fått en väldigt bra start på min karriär”

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport