LOL
English version

Rekkles: ”Vi är långt ifrån ett perfekt lag”

av Björn Ehrnberg, Simon Engstrand
rekkles
Foto. Riot Gamings Twitch-kanal

Efter en vårsäsong fylld av besvikelser i Elements återvände svenske världsstjärnan, Martin ”Rekkles” Larsson till Fnatic.
Nu, bara några månader senare, är han endast en match från att återigen få spela final i LCS.
Men trots en makalöst framgångsrik grundserie hyser ändå svensken sina farhågor.
– De som tvivlar på oss gör det med all rätt, säger han till Aftonbladet Esport.

Fnatic har återigen chansen att nå finalen i LCS. Efter att ha gått igenom grundserie obesegrat är laget bara en seger över  Unicorns of Love från att få lira final på Hovet i Stockholm, där finalen av sommar-splitten avgörs.

En av spelarna i Fnatic var inte med senast det begav sig mot UOL, som Fnatic besegrade i vårsplittens bejublade final. Martin ”Rekkles” Larsson lämnade som bekant det orangea laget för att spela i Elements när Enrique ”xPeke” Cedeño-Martinez drog för att starta Origen efter fjolårets Worlds. Men svenske världsstjärnans stint i Elements blev allt annat än framgångsrik och han återvände till Fnatic inför sommarsplitten.

”Alla i laget jobbar stenhårt”

Nu väntar alltså en semifinal för Rekkles. Samtidigt är det en något orolig, och nedtonad, världsstjärna som tar med sitt lag till svenska huvudstaden.
– Även om vi lyckades gå igenom grundserien obesegrade visade vi upp många svagheter som skulle kunna förstöra våra matcher, berättar han för Aftonbladet Esport.

Efter att Rekkles återvänt till Fnatic har Älvängsonen levererat som aldrig förr. Och de trötta ögonen från tiden i Elements har förbytts mot samma leende man ofta sett hos övriga Fnatic-spelare under året.
– Alla i laget jobbar stenhårt och är otroligt motiverade, säger han och fortsätter:
– De satsar stenhårt på att inte bara bli bättre i sina roller, utan även att vi ska bli bättre som lag.

”Vi är långt i från ett perfekt lag”

Få League of Legends-fans kan ha glömt den oerhört tunga förlusten som Fnatic åkte på i fjolårets Worlds. Mot OMG, när oerhört mycket hängde i luften, var Fnatic en auto-attack från att fälla motståndarnas Nexus. I stället fick vi bevittna en svensk stjärna i tårar och slutligen ett Fnatic som misslyckades att ta sig till slutspel. Inför årets upplaga av världsmästerskapet, så är det en ödmjuk Rekkles som avslöjar vilka lag han räds mest.
– Alla lag som tar sig till Worlds kommer att innebära ett hot, så väl västerländska lag – som österländska. Men det finns definitivt ett gäng ’powerhouses’ som kommer till turneringen, bland annat SK Telecom och EDG  och de kommer ha hela världens ögon på sig.

Till de som tvivlar på Fnatic, vad skulle du vilja säga till dem?
– De som tvivlar på oss gör det med all rätt. Vi är långt ifrån att vara ett perfekt lag, men jag tror att med hårt arbete och mer tid så har vi en chans att bli det.

Vad har varit nyckeln till er framgång i år?
– Det finns många aspekter som bidragit till våra framgångar i år. Det jag skulle säga är den största skillnaden mellan oss och andra europeiska lag är styrkan i vårt coaching-team, säger Martin ”Rekkles” Larsson inför den stora finalen på Hovet.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport