LOL

Rekordlaget segrar i premiärmatchen – motståndet gav upp

av Simon Engstrand

Efterlängtade världsmästerskapet i League of Legends har inletts med vinst för rekordlaget Fnatic.
Där kunde svenske stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson tillsammans med sina grå/orangea mannar ta så pass hård grepp om matchen att motståndet till slut gav upp.
– Vi tar matcherna en och en och lägger allt fokus på matchen vi ska spela nu, förklarade Bora ”Yellowstar” Kim efter vinsten.

Det stora världsmästerskapet i League of Legends har äntligen dragit igång. På torsdagen klev Fnatic, med fransmannen Bora ”Yellowstar” Kim, upp på scen i Paris till den franska publikens stora jubel. Det var dags att spela premiärmatch i VM mot Kinesiska Invictus Gaming.

Svenske stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson och hans mannar i grå/orangea tröjorna tog snabbt kontroll över matchen. Efter ganska exakt 30 minuter hade de förstört 7 torn, fått 8 kills, pressat in Invictus i sin bas och var på gränsen att säkra vinsten. Den stora ledning fick snart det kinesiska motståndarna att ge upp.

Inledningsvis såg dock matchen ut att kunna bli tuff för Seong ”Huni” Hoon Heo. Han valde Hecarin som hjälte och hamnade mot Liu ”Zzitai” Zhi-Hao som Riven i understa lane:en. I vinnarintervjun förklarade Huni att målet var överlevnad och att uppehålla Zzitai, men Yellowstar hade en annan förklaring:
– Han ville inte erkänna det nu, men innan sa han att han är den bättre Riven, sa Yellowstar och fortsatte berätta om sina tankarna i gruppspelet:
– Precis som under säsongen vill vi inte tänka på framtida möten. Vi tar matcherna en och en och lägger allt fokus på matchen vi ska spela nu, istället för att tänka på framtida matcher, sa Yellowstar i vinnarintervjun.

Efter den rekordlånga vinstkedjan, med 18-0 i matcher i sommarens LCS-split, är det nu upp till bevis för Fnatic. Upp till bevis om de har någon chans på världsarenan eller om de enbart kan räknas som europeiska mästare.

Fnatic spelar sin nästa match på lördag. Då ställs de mot Taiwanesiska ahq e-Spots Club. Följ turneringen på Riot Games Twitch-kanal.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport