LOL

Revolutionerande nya regler i League of Legends

av Björn Ehrnberg

De professionella och semi-professionella ligorna i League of Legends har beslutat, tillsammans med Riot Games, att begränsa lagens möjligheter att hämta talanger från andra världsdelar. Enligt de nya reglerna måste lagen ha minst tre spelare som under en längre tid haft säte i den region där laget är verksamt.
– Vi tror att den nya policyn för LCS kommer hjälpa de olika regionerna att få fram nya talanger, skriver ansvarige chefen för League of Legends på Riot Games, Whalen Rozelle.

 Den 6 september publicerade Riot Games sin nya policy avseende lagstrukturen i internationella tävlingar i League of Legends. Enligt utvecklarna – och de ledande turneringarna – implementeras de nya reglerna för att stärka de olika regionernas talangutveckling, men också för att balansera flödet av var de professionella spelarna landar.

Nuvarande trupper påverkas ej

Berörda tävlingar som varit med och tagit fram reglerna är, enligt pressreleasen, bland annat EU LCS, OGN The Champions, LPL och NA CS. I samma text kan man dock läsa att lag som deltar i LCS och Summer Challange Series ”inte kommer att behöva förändra sina trupper.”

På frågan om huruvida spelarna behöver medborgarskap eller ej svarar Whalen Rozelle:
– Spelarna måste ha haft sitt säte i en region över ett längre tidsspann, men ett krav på medborgarskap är för högt.’

Överlag kommer nuvarande trupper inte påverkas, uppger Nick Allen, operativt ansvarig för de olika ligorna på Riot Games.

– I framtiden kommer LCS-lagen att behöva starta med tre spelare som varit bosatta i berörd region under en längre tid. De nya reglerna kommer inte att påverka nuvarande trupper, skriver han på Twitter.

Här är undantagen

De nya reglerna innehåller en hel del undantag, som även kan bli aktuella längre fram. Bland annat får lag behålla spelare från andra regioner om de uppfyller ett av fyra krav:

* Spelade i ett LCS-lag under 2014.

* Är med i truppen i ett LCS-lag.

* Startade för ett lag i  Challenger Series som deltog i Summer Challenger Series 1 Play-In.

* Spelare som är med i truppen i ett lag som deltar i Summer Promotion-turneringen.

Dessa spelare faller under kategoring ”exempt non-residents.” De är fria att fortsätta spela för sina respektive lag, men om organisationen har två eller fler spelare som faller under denna kategori, så får inte laget värva nya spelare från andra regioner som inte uppfyller kraven.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport