LOL

Schalke förbluffar experterna – visar styrka i första matchen

av Simon Engstrand
FC Schalke 04
FC Schalke 04

Schalke 04, med svenskarna Hampus ”Fox” Myhre och Hampus ”sprattel” Abrahamsson i spetsen, överraskade såväl fans som experter på torsdagskvällen.
På sommarsplittens premiärkväll körde de över Unicorns of Love, och på fredagen väntar nya utmaningar för det blåa laget.

Riots jätteliga, LCS, är återigen i gång. På torsdagen spelades de första matcherna för sommarens split, och nu väntar nio veckor av smaskig League of Legends-action.

På premiärkvällen fick vi äntligen se Bora ”Yellowstar” Kim återförenad med Fnatic. I första matchen lyckades de oranga mannarna överrumpla GIANTS! Gaming, laget som under våren stod på ruinens brant att slås ut från LCS.

Senare klev FC Schalke upp på scen och för första gången blev den klassiska klubbens blåa färger representerad i stora LOL-ligan. Svenske mid-stjärnan Hampus ”Fox” Myhre satt i förarsätet när femman förbluffade experterna och körde över Unicorns of Love med 2-0.

Även vårsplittens finalister, Origen och G2 Esports, drabbade samman på torsdagen. Origen tappade första kartan, men såg ut att kunna göra en bättre match på nästa. Till sist blev det dock en 2-0 seger för G2 – som återigen ser ut att kunna vara på väg mot en stark split.

På fredagen fortsätter jätteligan att spelas. Då går sommarens andra LCS-kväll av stapeln och vi kommer bland annat få se Team Vitality gå upp emot Fnatic. Följ matcherna på Riots Twitch-kanal.

Nuvarande LCS-ställning

Tabell tagen från Leaguepedia.
Tabell tagen från Leaguepedia.

 

Fredagskvällens matcher:
Splyce – Roccat
Giants! Gaming – G2 Esport
H2k – 04 Schalke
Unicorns of Love – Origen
Team Vitality – Fnatic

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport