LOL

SK Telecom är världsmästare: ”Vi har satsat så mycket på det här”

av Henning Eklund

SKTWINFörsta lag att vinna worlds två gånger. Första lag att gå genom worlds med bara en förlust. SK Telecom T1 har dominerat worlds som inget annat lag gjort tidigare.
– SKT spelar så säkert. De tar små övertag hela tiden och kan lita på Lee ”Faker” Sang-hyeoks spel, sa kommentatorn Jousha ”Jatt” Leesman efter de historiska finalen.

Efter att ha gått genom hela turneringen obesegrade ställdes SK Telekom T1 mot sina landsmän i Koo Tigers i finalen. Båda lagen hade dominerat sitt motstånd fram tills finalen, och många trodde på en jämn match även om SKT var favoriter.
– Det skulle vara en skräll om KOO vinner, men om de ska göra det här så är det deras toplaner Song ”Smeb” Kyung-ho som kommer göra det möjligt, sa experten Christopher ”MonteCristo” Mykles inför matchen.
Fokuset på toplane var också tydligt i den första matchen, där Smeb inte lyckades hålla jämna steg med SKTs toplaner Jang ”MaRin” Gyeong-Hwan. Med övertygande spel lyckades SKT vinna matchen på 42 minuter.
– Det SKT gör som är speciellt är att de straffar misstag hos sina motståndare bättre än någon annan, säger Jatt efter den första matchen.

Förlorade sin första match sen augusti

Match två i bäst-av-fem serien började betydligt aggressivare, och KOO kunde ta en betydande ledning redan ett par minuter in. Vid 21 minuter lyckas sedan SKT vända en baron-fight trots ett underläge, och avgjorde matchen några minuter senare.
– Många lag planerar 30 sekunder framåt i spelet. SKT planerar för flera minuter i taget, hyllade experten Mitch ”Krepo” Voorspoels efter matchen.

Den tredje matchen börjar om möjligt ännu aggressivare än den andra, där KOO’s junglare HoJin har fått fyra kills redan vid fem minuter. SKT börjar ta sig tillbaka i matchen, men när SKT var på väg att vinna sin första teamfight svarade Smeb med att vinna en 1 mot 2 situation i botlane och tog en inhibitor själv. KOO avgjorde sedan med ett Ace i SKT’s bas vid 37 minuter, och SKT förlorade därmed sin första tävlingsmatch i en matchserie sen i augusti.

”Satsat så mycket på det här”

I match fyra var det Faker som visade att han förtjänat sin plats som League of Legends klart mest lysande stjärna. I en passiv match tar Faker över mer och mer, och spelar flera gånger ut sina motståndare i en mot två situationer. Vid 34 minuter avgör SKT matchen med en stor ledning, och blir därmed första lag att vinna worlds två gånger.
– Det mesta jag har sett SKT tveka är när de ska lyfta pokalen, skrattar Krepo efter matchen. När de spelar planerar de varje rörelse.

Efter att ha lyft pokalen var det en känslosam coach, Kim ”kkOma” Jeong-gyun, som mötte publiken.
– Vi har satsat så mycket på det här. Vi har inte kommit hit tack vare tur, utan för att vi har kämpat så hårt och hängett oss till 100 procent.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport