LOL

Hayward: Jag skulle krossa LeBron i League of Legends

av Tobias Lundgren

Utah Jazz-basketspelaren Gordon Hayward skickade häromdagen ut en tweet där han påstod att han skulle krossa superstjärnan LeBron James i 1 mot 1.
Det de som svarade hånfullt inte förstod var att Hayward pratade om League of Legends – ett spel där han för närvarande har Platinum 1-rank.
”Ni skulle få se hur jag förintade honom”, skriver Howard i bloggposten han länkade till.

Hayward har en gedigen bakgrund som esportare, då han tidigare även spelat Halo och Starcraft 2 på relativt hög nivå. Men nu är det League of Legends som gäller för Utah Jazz kantspelare. Och i bloggposten som han delade igår beskriver han varför han är bäst i spelet – bland NBA-spelarna åtminstone.

– En mot en mot LeBron? Han skulle bli krossad. Ni skulle få se hur jag förintade honom. Nuvarande MVP:n Kevin Durant? Jag LOLar. Sätt honom med Russell Westbrook. Släng in Blake Griffin, Chris Paul och Dwight Howard i laget också bara för skojs skull. De skulle fortfarande inte ha någon chans.
– Ta fem NBA-spelare i samma lag, det spelar ingen roll. Jag skulle spöa dem alla och det skulle vara som att spela mot ett gäng förskolebarn. Jag upprepar: Jag är bäst på spelet, och förmodligen bäst av alla spelare i de andra stora sporterna också. Ingen idrottsstjärna är lika bra på League of Legends som jag är…

”Krävs för att bli bäst”

Hayward har till och med hälsat på Team Curse-spelaren Joedat ”Voyboy” Esfahani i laghuset, och det mötet slutade med att spelarna bytte autografer med varandra. Men Howard, som har ett kontrakt med Jazz värt 63 miljoner dollar, skriver även att han inte kan tänka sig att bli professionell League of Legends-spelare, på grund av spelarnas tunga scheman.
– De har 16-timmarsdagar och spelar hela dagarna, sedan när de är lediga spelar de ännu mer League. Det är vad som krävs för att bli bäst. Det skulle vara som att spela basket 12-14 timmar och sedan spendera ledigheten med att träna på hook shots.

”Skulle vara svåra att besegra”

I slutet av bloggposten sätter Hayward till och med ihop ett eget Allstar-lag med bara NBA-spelare som han skulle vilja se i League of Legends.
– Point guards måste tänka snabbt och tänka framåt. Så jag skulle ta Chris Paul, Jeremy Lin, Rajon Rondo, Ricky Rubio och jag. Vi skulle vara svåra att besegra.
– Men när du pratar om professionella idrottare som kan sätta trepoängsskott på planen och få pentakills utanför planen kan det bara finnas en, och han heter GDHayward.

 

League of Legends i korthet

För alla er som nu undrar vad League of Legends är – här kommer en kort beskrivning:

League of Legends är ett så kallat MOBA-spel (Multiplayer online battle arena) där fem spelare med fem olika så kallade Champions tävlar mot fem motståndare för att förstöra deras bas.
Varje Champion har en rad unika färdigheter som kan användas för att döda motståndaren eller hjälpa lagkamraterna.
Genom att döda så kallade creeps ute på spelplanen samlar spelarna pengar för att köpa föremål som gör deras Champions mäktigare.

League of Legends är världens mest populära spel med över 27 miljoner spelare dagligen. Den 19 oktober avgörs VM i Seoul och finalen spelas i Sangam Stadium där fotbolls-VM arrangerades 2002. Företaget bakom spelet, Riot, räknar med att över 45 000 personer kommer sitta i publiken. Dessutom sågs förra årets final av över 32 miljoner tittare världen över.
Förstapriset är en miljon dollar.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport