LOL

SSB: ”De gjorde narr av oss och det irriterar”

av Björn Ehrnberg

Årets VM-final i League of Legends spelas mellan Star Horn Royal Club och Samsung White. Just SSW besegrade systerklubben Samsung Blue i semifinalen, och nu tar SSB bladet från munnen och berättar om känslorna efter förlusten.
– De gjorde narr av oss efter matchen och det är något som irriterar oss, säger Choi ”Acorn” Cheon-ju inför finalen i Seoul.

Esporten har växt explosionsartat de senaste åren och blivit ett fenomen som få kan ha missat. 40 000 gör sig vid skrivande stund redo för att bevittna VM-finalen i League of Legends, det största spelet av dem alla. Men den enorma hypen har också fört med sig problem.

Tillgängligheten till spelarna har minskat. I Seoul fick publiken chansen att få se sina stora idoler, tillika semifinalisterna i Worlds, Samsung Blue. SSB har efter förlusten mot Samsung White omgärdats av flertalet rykten om att laget ska upphöra. Dessutom skrev lagets AD Carry, Kim ”Deft” Hyuk-kyu, att han var på väg bort från laget.

Frågan som lös med sin frånvaro

Men i ett möte med pressen, arrangerat av ett globalt läskföretag, fick pressen inte ställa frågor till stjärnorna. Något som ledde till att spelarna berättade om sina rutiner inför matcher, där bland annat Lee ”Heart” Gwan-hyung avslöjade att samtliga i laget dricker kopiösa mängder med vatten och klappar händerna innan stora matcher – för att bli av med nervositeten.

Däremot lös frågan om lagets framtid med sin frånvaro. Men till slut berättade laget ändå om känslorna efter förlusten mot systerlaget Samsung White.
– Vi är väldigt bra vänner med dem i SSW, men när vi förlorade mot dem gjorde de narr av oss – och det gjorde oss irriterade, berättar Choi ”Acorn” Cheon-ju bara timmar innan finalen skulle spelas.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport