LOL

Stjärnan lämnar SK Gaming – CandyPanda klar som ersättare

av Tobias Lundgren
skgamingforg1vencandy

Efter en tids rykten blev det under fredagen bekräftat att säsongens största stjärna under EU LCS, SK Gamings ADC Konstantinos ”FORG1VEN” Tzortziou, lämnar laget.
Ersätter gör Adrian ”Candy Panda” Wübbelmann, som spelade i laget så sent som oktober 2014.
”Lycka till, SK Gaming. Det var en trevlig resa, skriver Forg1ven på Twitter efter beskedet.

SK Gamings League of Legends-lag dominerade stora delar av vårsplitten i europeiska LCS. Den starkast lysande stjärnan var ADC:n Konstantinos ”FORG1VEN” Tzortziou som länge vann matcher på i princip egen hand med en dominant spelstil.
Men efter IEM Katowice, då de koreanska lagen genomskådade SK Gaming och började banna ut ADC-stjärnan, gick det tyngre för laget och säsongen slutade i ett fiasko då de slutade på en fjärdeplats efter att ha förlorat mot Unicorns of Love och H2K i de sista matcherna.

”Hoppas han kan hjälpa oss uppnå större framgångar”

Därefter började rykten om missnöje inom organisationen cirkulera och enligt uppgifter ville Forg1ven bli utköpt ur laget. En tänkbar ersättare som nämndes var Adrian ”CandyPanda” Wübbelman som tidigare representerat organisationen. Och under fredagen stod det klart att ryktena stämde, då CandyPanda presenterades som nyförvärv.
”Trots vårt fina resultat under förra säsongen kände vi att vi kunde förbättra lagdynamiken och några av bristerna som vi visat upp under 2015 och det är därför vi presenterar en förändring i laguppställningen. Vi hoppas att CandyPandas återkomst kommer hjälpa oss uppnå samma, och förhoppningsvis ännu större, framgångar som under 2014”, säger laget i ett uttalande.

”Förvänta er inga uppdateringar”

Vilket lag som Forg1ven kommer plockas upp av är ännu oklart och enligt stjärnan själv kommer det vara tyst från honom tills något är underskrivet.
”Förvänta er inga uppdateringar förrän något är officiellt. Lycka till, SK Gaming, det var en trevlig resa, skriver han på Twitter.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport