LOL

Storbråk mellan LCS-lagen över danske stjärnan ”Väldigt sorgligt”

av Simon Engstrand
H2K-VD:n Richard Wells, Dennis "Svenskeren" Johnsen och Andy "Reginald" Dinh. Foto: Gamer.no, SK Gaming och IPL.
H2K-VD:n Richard Wells, Dennis ”Svenskeren” Johnsen och Andy ”Reginald” Dinh. Foto: Gamer.no, SK Gaming och IPL.

Vem kommer få skriva på med danske jungel-spelaren Dennis ”Svenskeren” Johnsen?
Det är frågan som LoL-communityt, H2K och Team Solomid ställer sig efter ett stort öppet bråk mellan de två organisationerna.
”Svenskeren känner sig inte bekväm att skriva på för någon som använder sig utav den här typen av taktiker”, skriver TSM-grundaren Andy ”Reginald” Dinh i konfliktens senaste inlägg.

Det pågår ett stort bråk mellan Team Solomid-grundaren Andy ”Reginald” Dinh och H2K-VD:n Richard Wells, över vem som ska få skriva på med danske SK-junglaren Dennis ”Svenskeren” Johnsen.

Det hela började med en rapport från Breitbart.com om sagda konflikt. Där framkommer det att H2K trott sig ha säkrat den danske spelaren inför kommande LCS-säsong – men när TSM kom in i bilden med ett nytt erbjudande ville Svenskeren ta sig en funderare.

”Skriftligt överens om att skriva kontrakt”

Eftersom H2K menar att Svenskeren redan gått med på att skriva under med organisationen ansåg de att Team Solomids försök att värva dansken var ett brott mot Riots regler. Det är nämligen strikt förbjudet att ”stjäla” spelare.
”H2K, Svenskeran och hans familj har deltagit i diskussioner och förhandlingar som utmynnat i en affär mellan båda parterna. Båda är skriftligt överens om att skriva ett kontrakt som färdigställer affären. Det är ett juridiskt bindande åtagande som H2K förlitat sig på som grund för att avsluta förhandlingar med andra aktuella Jungel-spelare”, skriver H2K i ett uttalande till Breitbart.com.

Sedan dess har tonläget skiftat radikalt och eskalerat till ett öppet bråk mellan organisationerna.

”Det som H2K säger är inte sant”

Team Solomid-grundaren gick snart ut och menade att H2K ljuger. Samtidigt påstår han att H2K hotar med en stämning samt att de trakasserar Svenskerens familj. Han länkar även till en dialog mellan H2K:s Richard Wells och Svenskeren.

Samtidigt bekräftar Svenskeren att han inte har något avtal med H2K:
”För alla som undrar. Jag har inte skrivit på något med H2K”, säger han på Twitter.

”Isolerade och taget ur kontext”

Konflikten fortsätter med en tweet från Richard Wells, VD på H2K. Där förnekar han och säger att han varken hotat med stämning eller trakasserat junglarens familj. Däremot förklarar han att den danske stjärnan själv önskat att hans mor ska vara en del av den här typen av förhandlingar samt att han enbart dragit in advokater för att säkerställa huruvida Svenskeren faktiskt är bunden till H2K eller ej.
”Det är väldigt sorgligt att han sjunkit så lågt att han publicerar delar utav en privat konversation som är isolerade och taget ur kontext”, skriver Wells.

Men Reginald återkommer senare med en lång tweet som bland annat fylls ut med skärmdumpar som bevis för sina påståenden. Bland annat delar utav en konversation där Svenskeren, enligt skärmdumpen, bekräftar att han känner sig trakasserad.
”Jag hoppas det här reder ut förvirringarna kring situationen. Vi kommer fortsätta backa upp Svenskeren så vida det inte kommer fram bevis för att han faktiskt skrivit på för H2K”, avslutar Reginald.

Om Svenskeren kommer stanna hos H2K, gå till Team Solomid eller någon helt annan stans återstår att se. Enligt Reginald lär han inte stanna i sin nuvarande organisation, H2K.
”Överlag så är H2K:s erbjudande bättre än mitt, men Svenskeren känner sig inte bekväm att skriva på för någon som använder sig utav den här typen av taktiker”, säger Reginald.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport