LOL

Storfavoriten vidare: Vi kommer besegra SSW

av Björn Ehrnberg

Cloud 9 var det sista västerländska hoppet i Worlds. Men efter matchen mot Samsung Blue är det nu klart att det blir antingen ett asiatiskt lag som plockar hem den enorma prissumman.
– Vi gjorde verkligen vad vi kunde, men mina misstag kan ha givit dem segern, säger en besviken Hai ”Hai” Du Lam efter matchen.

Det började så bra. Cloud 9 tog hem första matchen mot Samsung Blue och många trodde att överraskningen var möjlig. Men efter det visade Samsung Blue varför de anses vara världens bästa lag.

Med hjälp av picks som skulle ta laget till late game, och ett ständigt tryck på amerikanernas svaga sidor, så lyckades Samsung Whites systerlag sakta men säkert trycka tillbaka Cloud 9.
– Att Blue alltid väljer synerier som är starkare ju längre matchen går, skapar så otroligt mycket tryck på motståndaren och tvingar dem att ta risker, skriver expertkommentatorn Josh Leesman på Twitter.

Nu väntar SSW

Men när koreanerna skulle segla fram till semifinalen och den fjärde matchen inleddes med ett enormt övertag, så svarade amerikanerna på bästa tänkbara vis. Efter att Cloud 9 dödat SSB:s båda carries påbörjade de ett självmordsuppdrag för att sänka Samsung Blues nexus.

Samtliga torn i vägen föll, inhibitorn såg ut som smör när spelarna anlände, men när väl nexusen skulle ner – blev uppdraget för stort.
– Vi var väldigt exalterade över att lyckas försvara basen mot Cloud 9 trots att två spelare var nere. Vi var väldigt rädda, säger Lee ”Heart” Gwan-hyung efter matchen.

”Sist vann vi två raka matcher”

Nu väntar en semifinal mellan de två syskonlagen, Samsung Blue och Samsung White. En match som mycket väl är den moraliska finalen, men samtidigt en match som är nästintill omöjlig att förutspå. Däremot är Heart säker på hur det kommer att gå.
– Sist vi mötte dem var de säkra på att de skulle vinna, och nu har Mata sagt samma sak. Men då vann vi två raka matcher, och det är vad jag tror händer den här gången med.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport