LOL

Storlagen kan splittras efter nya regeländringen

av Tobias Lundgren

Riot har tillsammans med KeSPA (Korean eSports Association) och OnGameNet presenterat de nya reglerna för League of Legends-säsongen 2015.
En förändring är regeln att ett företag endast får ha ett tävlande lag.
Det innebär att till exempel Samsung White och Samsung Galaxy Blue kan tvingas slås ihop, eller att ena laget splittras.

Precis som det ryktats en tid har Riot och KeSPA nu presenterat de nya reglerna för League of Legends-säsongen 2015 i Korea, som innebär att ett företag endast får ha ett tävlande lag per säsong. I förlängningen kommer det få som följd att antingen Worlds-mästarna Samsung White, eller semifinalisterna Samsung Galaxy Blue får söka sig ett nytt hem i communityn, eller att lagen slås samman då även antalet spelare per lag utökas till tio, där fem spelare får spela i en reservliga och fem spelar i LoL Champions.

Byter format till liga

SSB:s superstjärna Kim ”Deft” Hyuk-kyu har redan hintat om att han kan komma att byta lag, och i Samsung White chockades man av beskedet att Cho ”Mata” Se-hyeong , som blev MVP under hela Worlds, väljer att sluta spela med laget inför nästa säsong. Nu återstår bara att se vad som blir av de båda lagen efter regeländringarna är på plats.

Ytterligare nyheter är att LoL Champions byter format från turnering till en liga, där åtta lag spelar under fyra månader två gånger per år.

Lönerna ska motsvara andra idrotter

Stort fokus läggs också på spelarnas välbefinnande, där Riot och KeSPA tar ett stort grepp genom att öka intäkterna för streamande spelare och införa en minimilön för proffsspelare som ska motsvara den för andra inhemska idrottare så att esportare lättare kan leva på spelandet. Reglerna kräver också att spelarna ska ha minst ettåriga kontrakt med organisationerna.

Läs om alla ändringar här.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport