LOL

Superlaget slår nytt LCS-rekord: ”Vi har fortfarande mycket att lära”

av Simon Engstrand
Fnatic vinner ytterligare en rysarmatch
Fnatic vinner ytterligare en rysarmatch

Efter H2K förlorade mot Fnatic under torsdagskvällen vilade allt hopp på Origen – hoppet om att något lag skulle kunna bryta Fnatics rekordlånga vinstkedja. Och Origen, med Maurice ”Amazing” Stückenschneider i spetsen, fick en fantastisk start. – Vi har haft mycket problem den senaste tiden, sa Bora ”Yellowstar” Kim efter matchen.

När sommarsäsongen av LCS påbörjades var Fnatic och Origen tidigt de dominanta lagen och båda lyckades jobba upp en lång kedja av vinster på raken. När matchen mellan de två storlagen väl kom blev Origen-spelaren Enrique ”xPeke” Cedeño Martínez och hans lagkamrater totalkrossade av Martin ”Rekkles” Larson, Fabian ”Febiven” Diepstraten, Kim ”Reignover” Ui-jin och resterande spelare i grå/orange klädsel. Efter den matchen har Origen halkat bakom, men hade efter torsdagskvällens LCS-matcher lyckats jobba sig tillbaka till en andraplats på rankingen.

H2K förutspåddes under samma torsdagskväll vara ett av lagen som hade god chans att slutligen kunna slå Fnatic, men förlorade matchen efter att Fnatic storspelat till sig en ofantlig comeback. Nu vilade allt hopp på Origens axlar – hoppet om att något lag äntligen skulle kunna bryta den rekordlånga vinstkedjan. Och till skillnad från förra mötet fick Origen en betydligt bättre start.

Stark ledning för Origen

Origen fick inledningsvis ett mindre övertag som Fnatic snart kunnat reducera. Sedan hände något. I den 23:e minuten delade Fnatic upp sig för att kunna dräpa en drake och samtidigt stå emot Origens styrkor. Draget misslyckades och blev katalysatorn Origen behövde för att jobba upp ett övertag, och när stormen väl lugnat sig visade poängtavlan 10-4 till Origen.

Matchen spann vidare och allt såg ut att gå Origens väg, men då gjorde Fnatic vad Fnatic gör bäst. Med deras starka midgame i ryggraden lyckades de orange/gråa soldaterna i nästa lagfajt totalt köra över Origen, och därmed återställa ställningen i matchen. Minuterna tickade och efter att Fnatic skickat iväg ytterligare motståndare till i dödsgraven var det näst intill omöjligt för Origen att komma tillbaka. Och snart hade Fnatic slagit spillror av motståndarbasen.

”Vi har haft mycket problem”

Vinstkedjan är, sedan xPekes bragd med 9-0 i matcher, den absolut längsta någonsin i LCSs historia. Vilket lag som slutligen ska lyckas bryta kedjan återstår att se, och rekordet i sig verkar inte vara det som Bora ”Yellowstar” Kim funderar över.
– Jag är ganska glad att vi kunde bryta rekordet, men vi har haft mycket problem den senaste tiden och jag tror helt enkelt vi kan utvecklas mycket mer. Vi har fortfarande mycket att lära, sa han i vinnarintervjun.

Dominansen i LCS förklarar han själv så här:
– Normalt sett, om man vill få ledning tidigt, så måste man ta en del risker i början och vi vill inte riktigt ta de riskerna. Om vi bara kör en jämlik fem mot fem fajt i början så kan vi vara mycket bättre. Vi försöker också se till att våra fajter är då vi har våra ”power-spikes”, sa Yellowstar.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport