LOL
English version

Supportstjärnan om ett helsvenskt LCS-lag: ”Helt klart finns talangen”

av Björn Ehrnberg
Oskar ”G0DFRED” Lundström jublar med ADC-kollegan Adrián ”Adryh” Perez efter en seger.
Oskar ”G0DFRED” Lundström jublar med ADC-kollegan Adrián ”Adryh” Perez efter en seger.

Oskar ”G0DFRED” Lundström gick från att spela om några tusentals kronor till den största ligan i Europa.
Trots sin begränsade erfarenhet, har G0DFRED tagit över ledarrollen i Giants! Gaming och är nu ytterst nära att säkra en slutspelsplats.
– Allt har väl fungerat bra utifrån hur förväntningarna såg ut på oss innan säsongen, men det är svårt för mig att säga då jag inte har någon annan erfarenhet från den här nivån, säger support-stjärnan till Aftonbladet Esport inför tuffa matchen mot Origen.

När Giants! Gaming chockade hela League of Legends-communityt när organisationen gick ut med att de värvat svenske Oskar ”G0DFRED” Lundström. Svenske support-spelaren hade då precis vunnit Birdie-LAN i Uppsala och där plockat hem ett förstapris tillsammans med sina lagkamrater i #FreeFlaxxish på 13 000 kronor. Nu skulle han helt plötsligt spela om de stora summorna i LCS.

”Grabbarna i laget lyssnar på mig”

Giants! Gaming är med och slåss om slutspelsplatserna i sommarens splitt, något som en enad expertkår menade skulle vara på gränsen till omöjligt när säsongens andra halva drog igång.
– Det tog väl en 3 veckor innan jag kände mig helt inne i allt, hade ju ingen erfarenhet innan från Challengerlag eller liknande men det har gått bra. Det svåraste är väl att försöka laga maten här i lägenheten istället för att gå ut och hämta mat, förklarar G0DFRED med ett skratt om omställningen till den stora ligan.
– Skämtåsido är det väl att få ut så mycket som möjligt från scrimsen mot andra lag och lära sig så mycket som möjligt från dem. Nu känns det dock som jag har fått spinn på det mesta.

Den spanska organisationen sitter nu på en trygg fjärdeplats när det återstår sex matcher av splitten. Men trots framgångarna för laget som tog klivit upp från Challenger-serien inför sommar-säsongen, så ser G0DFRED fortfarande många hål i Giants! Gamings spel
– Jag tror vi skulle behöva bli bättre på att gå igenom matcher och bli bättre på att välja när vi vill slåss, för tillfället så blir vi ibland lite för ivriga på att teamfightas, säger svenske stjärnan och fortsätter:
– Jag är glad att jag har kunnat komma in i rollen som shotcaller och att grabbarna i laget lyssnar på mig, och att de samtidigt kommer med bra calls de med.

”Helt klart finns talangen”

Vid skrivande stund återfinns hela sju svenskar i LCS. Martin ”Rekkles” Larsson i Fnatic är kanske den mest kände av bunten, men exempelvis Petter “Hjärnan” Freyschuss i H2K har blivit en stor stjärna på scenen och nu menar G0DFRED att det kan finnas en framtid för ett helsvenskt lag i LCS.
–  Svårt att spekulera i, men helt klart finns talangen. Finns det en seriös organisation som kan locka svenska spelare och få ett lag som klickar så anser jag det helt klart vara en möjlighet inom en semi-snar framtid.

LCS, såväl EU som NA, är lite kända för att innehålla en hel del drama. Hur har du upplevt den biten under din tid?
– Brukar inte tänka så mycket på ”dramat”, kan väl vara underhållande o läsa om saker man inte visste om men rent generellt är det inget som berör mig något speciellt. Jag personligen har ju inte varit i något drama så det är svårt att relatera till hur det skulle kännas att vara i ”hetluften”, säger G0DFRED med ett leende.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport