LOL

Svenske superstjärnan: ”Är i behov av en lång paus”

av Björn Ehrnberg
rekkles123123

Drygt tre veckor har gått sedan Martin ”Rekkles” Larsson blev klar för Alliance. I en omtalad intervju från IEM San Jose såg den svenske superstjärnan betänkligt slutkörd ut, och nu avslöjar han att en längre avbrott är att vänta.
”Det har varit ett stressigt år för min del och jag känner att jag är i behov av en paus.” skriver Rekkles i ett Facebook-inlägg.

Martin ”Rekkles” Larsson år kommer vi förmodligen minnas för tårarna efter förlusten mot OMG i League of Legends Worlds-gruppspel. Fnatic var mer eller mindre en auto-attack från att besegra det kinesiska laget och en chans att ta sig till slutspel.

Tiden efter världsmästerskapet handlade mer om Rekkles vara eller icke vara i Fnatic. Och för drygt tre veckor sedan stod det klart, efter månader av spekulationer, att den svenske superstjärnan blir AD Carry i Alliance.

Sett trött ut

Den kanske starkast lysande stjärnan på den svenska esporthimlen berättar nu om tiden efter övergången och besvarar frågan som varit på mångas läppar efter bland annat en omdiskuterad intervju från IEM i San Jose.
”Jag känner att jag är i behov av en paus, vilket säkert har synts på mig i intervjuer och foton den senaste tiden. Jag kommer använda den kommande månaden väl och ska då umgås med vänner och familj,” skriver han på sin Facebooksida.

Martin ”Rekkles” Larsson spelade i helgen sin första tävlingsmatch för Alliance. I semifinalen i nämnda IEM San Jose ställdes de mot Cloud9 och fick där se sig besegrade.
”För egen del som att jag har fått en bra kontakt med mina lagkamrater, både på ett professionellt och personligt plan. Även om vi bara tränat tillsammans i drygt två till tre veckor så gav vi kanske ett av västvärldens bästa lag en hård kamp.

Påhoppet från gamla laget

Efter det att intervjun med Rekkles från IEM San Jose släppts på Youtube, ställde svenskens gamla lag, Fnatic, sig frågande till stjärnans hälsa.
”Rekkles ser inte ut att må bra i den här intervjun, någon som vet hur han mår,” undrade Fnatics officiella twitter-konto.

Kort efter att tweeten dök upp i folks flöden raderades den. Det visade sig att en ansvarig för sociala medier på Fnatic missat att byta konto innan hen publicerade frågan. Nu väljer Rekkles att ta en paus över jul och passar på att tacka sina fans för stödet i med- och motgångar.
”Jag vet att jag inte är den bäste på att visa min uppskattning till er, men ni ska veta att ni gör saker lättare för mig,” avslutar han sitt Facebook-inlägg.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport