LOL

Svensken hyllad efter succédebuten: ”Han är grym”

av Tobias Lundgren
promisqny

Den svenske doldisen Hampus ”promisq” Abrahamsson värvades överraskande till Elements inför sommarsplitten i League of Legends.
Under torsdagen gjorde han debut och succén lät inte vänta på sig då laget krossade motståndarna Gambit Gaming.
– Han spelade precis som under träningarna, kommunicerar bra och gör sitt jobb så han är grym, berömmer lagkaptenen Henrik ”Froggen” Hansen.

Inför sommarsplitten i europeiska ligan LCS var en av de mer oväntade värvningarna under Silly Season när Elements bestämde sig för att plocka upp okände Hampus ”promisq” Abrahamsson till laget.
Efter Elements fiaskosäsong i våras ifrågasattes valet direkt, men promisq var självsäker inför debuten.
– Jag vill bevisa att jag kan lira med de stora pojkarna, sa han till Aftonbladet Esport när värvningen presenterades.

Pressades hårt av motståndarnas stjärna

Under torsdagen kom så debuten, när Abrahamssons Elements ställdes mot Gambit Gaming. Och till en början såg det mörkt ut för promisq och Eric ”Tabzz” van Helvert som blev hårt tillbakapressade av motståndarnas stjärnvärvning Konstantinos ”FORG1VEN” Tzortziou och hans lagkamrat Edward ”GoSu Pepper” Abgaryan.

Hyllades av lagkaptenen

Men snart svängde matchen rejält, då Elements vann en teamfight och utplånade hela motståndarlaget efter drygt 18 minuter. Därefter dominerade Elements totalt, då de tog samtliga drakar och lyckades stjäla en Baron mitt framför näsan på ett uppgivet Gambit Gaming.
För den svenske debutanten gick det inte sämre, då han slutade på hela 0 kills, 1 death och 20 assists i sin första match inför världspubliken. Efteråt hyllades han av lagkaptenen Henrik ”Froggen” Hansen.
– Promisq spelade precis som under träningarna. Han kommunicerar bra och gör sitt jobb och han är inte rädd för att calla heller, så han är grym.

Ingen bra start för stjärnförvärvet

För Gambit Gaming, som inför sommaren värvat vårsplitens bästa spelare FORG1VEN, blev det en mörk kväll. Men experten och före detta Elements-spelaren Mitch ”Krepo” Voorspoels menar att laget måste få tid att spela ihop sig.
– Vi får se hur de utvecklas. Att ta in en ny spelare med en så distinkt spelstil som han är riktigt bra på, behöver lite tid att anpassa sig. Efter ett par veckor kommer jag börja döma Gambit då de fått tid att träna med honom, säger han.

Samtliga resultat under torsdagen

Fnatic – UoL 1-0

Origen – Giants! 1-0

Elements – Gambit 1-0

H2K – Roccat 1-0

CPH Wolves – SK 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport