LOL

Svensken klar för LCS: ”Kommer ta ligan med storm”

av Tobias Lundgren

Sverige har fått ännu en ADC-stjärna i LCS – detta efter att Petter ”Hjärnan” Freyschuss och hans H2k Gaming krossat sig till seger i den europeiska expansionsturneringen.
Finalen mot spanska Giants blev en ensidig historia som slutade 3-0 och segrarna blev efter matchen hyllade av kommentatorerna.
– Om de ens spelar i närheten av vad de visat upp här kommer de ta LCS med storm, säger Richard ”Pulse” Kam

H2k Gaming, med svenske Petter ”Hjärnan” Freyschuss i ADC-positionen, har gått fram som en stormvind under den europeiska expansionsturnering till LCS. Efter att ha vunnit klart mot n!faculty under torsdagen, då de vann med klara 3-0, tog de sig under lördagen an spanska före detta LCS-laget Giants i Winners Bracket.

Jarvan ledde vägen för H2k

Med en LCS-plats i potten gick H2k gaming ut hårt och vann första matchen övertygande, då de vann en teamfight kring 24-minutersstrecket och bara förlorat en enda spelare jämfört med Giants fyra. Efter det kunde inte spanjorerna återhämta sig och det var midlanern Fabian ”Febiven” Diepstraten som visade vägen med sin Jayce, en champion som n!faculty inte lät honom spela under torsdagen men som Giants glömde banna. Det misstaget upprepades inte i andra matchen och den blev betydligt mer passiv. First blood kom först efter 10 minuter och då var det Hjärnan med sin Corki som fick smaka på Federico ”Fr3deric” Lizondoàs Jarvan. Men trots att Giants efter det fick fri tillgång till draken kunde H2k Gaming självsäkert spela sig tillbaka in i matchen och ta en ledning med 2-0.

Vinner teamfight med 4-0

Den tredje och avgörande matchen blev en diametral motsats till andra mötet. Redan innan fem minuter spelats dödade loulex motståndarnas support Fernando ”Rydle” Soria men blev sedan plockad av Fr3deric. I botlane lyckades inte Hjärnan undkomma vilt jagande Adrián ”Adryh” Pérez med Lucien och Giants tog därmed ledningen. Länge såg de ut att kunna sätta press på motståndarna men den här turneringen handlade bara om H2k. De jobbade sig tillbaka mycket tack vare en stark loulex som grindat upp sig flera levels över motståndarna och därmed kunde styra och ställa precis som i första mötet.

”Många förväntar sig stora saker”

Efter 24 minuter vann H2k en teamfight utanför motståndarnas bas och därmed var saken klar – Sverige har fått en ny ADC i LCS 2015.
– Nu får de möjligheten att visa upp sig i LCS, många förväntar sig stora saker från dem, säger James ”Stress” O’Leary efter matchen.
Och hans medcaster höll med och hyllade nyblivna LCS-laget än mer.
– De har erfarenheten från Cloud9 Eclipse-tiden och om de ens spelar i närheten av vad de visat upp här kommer de ta LCS med storm, säger han.

Giants har fortfarande chans att kvala till LCS då de möter Reason Gaming i en avgörande match under söndagen.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport