LOL

Svenskens succé på Hovet: ”Spelade vansinnigt bra”

av Tobias Lundgren
hjarnan

H2K krossade Unicorns of Love i matchen om tredjepriset i LCS-sommarspliten och tog sig ett steg närmare den åtråvärda Worlds-platsen.
Och matchens lirare trivdes bra på hemmaplan inför ett fullsatt Hovet, där han hyllades stort av publiken och sin egen coach efter insatsen.
– Han spelade helt vansinnigt bra, säger coachen Neil ”PR0LLY” Hammad.

Lördagens drabbning mellan Unicorns of Love och H2K var inte bara en kamp om tredjeplatsen i sommarspliten utan även om åtråvärda poäng för att kvala till årets Worlds. För laget som vann matchen skulle den platsen vara inom räckhåll, samtidigt som det förlorande laget skulle få ta den långa vägen genom kvalet.
Och redan från start satte H2K tonen, när de tidigt tog en guldledning och en drake. Men UoL, ledda av Tristan ”PowerOfEvil” Schrage, kunde ta ikapp och gå ifrån tack vare en viktig Baron. H2K hade dock inte gett upp utan vann en teamfight och återtog initiativet innan PowerOfEvil stod för en enorm Baron-steal och gav sitt lag hopp. Men kvällens lirare Petter ”Hjärnan” Freyschuss kunde sedan leda sitt lag till avgörandet vid 48-minutersstrecket.

”Vill verkligen till Worlds”

Och Hjärnan fortsatte att storspela även i match två, där han återigen fick Tristana och gick stort. Efter 38-minutersstrecket i en böljande match fick svensken en quad kill ackompanjerad av ett jättevrål från hemmapubliken och H2K var en match ifrån tredjeplatsen.
Den chansen tappade de inte, utan avgjorde snabbt det tredje mötet då de redan efter 13 minuter ledde med 8-0. Efter 27 minuter blev UoL aceade och H2K jublade över en tredjeplats och en stor chans på Worlds-spel i höst. Och det var en nöjd svensk stjärna som mötte pressen efter sin bejublade insats, där han slutade på 31-3-20 i stats.
– Jag försökte att inte fokusera så mycket på publiken, det sätter mycket press på mig. Men nu efteråt är det verkligen jätteskönt. Jag känner mig lättad men kan inte riktigt slappna av innan Fnatic vunnit, för då skulle vi bli klara för Worlds.

”Coachen säger åt oss att vara lugna”

Trots att H2K spelade övertygande och tog en trygg ledning säger Hjärnan att laget alltid höll sig fokuserat.
– När vi leder med 2-0 är det fortfarande som att det står 0-0. Coachen säger åt alla att hålla sig lugna och fokuserade. Det är svårt för tappar man fokus en gång är det kört, men det gick bra för oss.
Under söndagen kommer Hjärnan och laget att heja på rivalerna Fnatic som kan ge dem en direktplats till världsmästerskapet, men Freyschuss menar att de kommer behöva förbereda sig enormt mycket ifall det blir aktuellt med Worlds-spel.
– Om vi spelar som vi gör nu skulle vi inte ha en chans mot världens bästa lag. Vi är inte tillräckligt samspelta, lagspelet känns inte hundra, men om vi fixar till det så har vi en hyfsat chans mot de bästa. Om man tvekar eller fegar ur mot ett lag som Fnatic så är man körd direkt.

”Spelade vansinnigt bra”

Förutom en fanatisk hemmapublik stämmer även coachen Neil ”PR0LLY” Hammad in i hyllningskören efter matchen.
– Han gjorde det med flit. Bara för att han är i Sverige tänker han: Nu ska jag ta i ordentligt. Och jag tänker bara: Kom igen, har du hållit igen hela säsongen? skämtar Hammad och fortsätter:
– Det hjälpte honom mycket att spela i Sverige. Han var mycket mer avslappnad här och hade mindre press för att han hade familjen och vänner på plats, han byggde på den energin. Under den här serien spelade han vansinnigt bra, så jag är glad för det.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport