LOL

”Svenskeren” bötfälls och stängs av efter skandalen

av Björn Ehrnberg
Svenskeren.
Dennis ”Svenskeren” Johnsen

Den danske League of Legends-stjärnan Dennis ”Svenskeren” Johnsen, stängs av från tre matcher i Worlds samt får böta över 17 000 kronor efter att han använt ett rasistiskt klingande namn i en match på en taiwanesisk server, rapporterar Riot Games-ägda hemsidan lolesports.com.
– Vi vill be om ursäkt utan omsvep, säger hans lag SK Gaming i ett uttalande.

READ THE ENGLISH VERSION

SK Gamings stjärna Svenskeren har stängts av i tre matcher efter att han använt nicket ”TaipeiChingChong” under en match på en taiwanesisk server. På LoLesports.com rapporteras det även att den danske stjärnan ska ha interagerat med serverns community på ett oacceptabelt sätt.

Laget har nu gått ut med en offentlig ursäkt för spelarens uppträdande.
– Utan omsvep vill vi be om ursäkt till alla lag och spelare som känner sig kränkta av Svenskerens agerande. Trots att det inte var menat att orsaka skada blev folk förolämpade och därför går det mot SK Gamings värderingar. Vi hoppas communityn kan acceptera Svenskerens ursäkt som spelare och vår ursäkt som organisation.

”Sätter communityn i dålig dager”

”Svenskeren” stängs nu av i tre WCE-matcher och får sammanlagt böta över 17 000 kronor. Dock är det inte första gången som dansken är i blåsväder och så sent som i juli fick han motta officiella varningar angående sitt uppförande.
”Johnsen har uppfört sig olämpligt tidigare, då han verbalt hånat sina lagkamrater när han spelat solo. Han har fått flera varningar under LCS-säsongen 2014 angående interaktionerna med andra spelare och fans. Svenskeren var medveten om vikten att uppföra sig respektfullt under den här tävlingen eftersom han och de andra deltagarna fick en briefing om det när de anlände till Taiwan. Trots det betedde han sig olämpligt på servern. Hans rasistiska utfall sätter honom, laget och esport-communityn i dålig dager och liknande kommentarer är aldrig accepterade”, skriver Riot i ett uttalande.

Avstängningen är ett hårt slag mot SK Gaming, då laget går in i gruppspelet av League of Legends Worlds i morgon.

 

Tipsa oss om hur vi kan förbättra sajten och vinn biljetter till Dreamhack Stockholm – klicka här!

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport