LOL

Svenskt jubel i LCS – H2K besegrade MYM

av Björn Ehrnberg
lcs

LCS vår-split är i full rullning och med en svensk som fortsätter att briljera på scenen i Elements. Men lite i skymundan har Petter ”Hjärnan” Freyschuss skapat sig ett namn och tog på torsdagen en viktig seger mot Meet Your Maker tack vare taktisk briljans.
– Det känns som att H2k hade en mycket bättre strategisk plan inför matchen. På sättet de draftade och hur de hanterade lanes betalade av sig, säger experten Trevor Henry i sändningen.

Den stora svenska stjärnan på LCS-scenen under våren är utan tvekan Martin ”Rekkles” Larsson i Elements. Men strax bakom honom har en annan AD Carry börjat ta för sig allt mer.

Petter ”Hjärnan” Freyschuss och H2K vann på torsdagen sin första match i LCS vår-split. Segern kom mot bottentippade MeetYourMaker, som bara för en vecka sedan förlorade sin midlaner. Lagets stora stjärna, Marcin ”Kori” Wolski, valde att lämna laget innan MYM fick chansen att göra debut i LCS. Och med endast en dryg veckas träning kunde inte den tysk-baserade organisationen styra upp spelet inför matchen mot H2K.
– Det är som att förlora sin quarterback innan en match i NFL och de har bara haft en vecka att försöka styra upp skeppet, säger Trevor Henry i Riots sändning från Berlin.

Sverige finns representerade i flertalet av lagen i LCS EU. Vi har bland annat Hampus ”Fox” Myhre i SK GamingPontus ”Vardags” Dahlblom i Unicorns of Love och den nu besegrade Mimer ”Mimer” Ahlström i MYM. För H2K och Petter ”Hjärnan” Freyschuss väntar nu spanska Giants!, som vid skrivande stund inte förlorat en match i spliten, samtidigt som ”hjärnans” lag har en seger efter tre matcher.

Samtliga resultat under torsdagen

H2K – MYM 1-0
Unicorns of Love – Giants 1-0
Fnatic – Roccat 1-0
SK Gaming – Gambit 1-0
Elements – CPH Wolves 1-0

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport