LOL

Tabzz hårda sågningar av ex-lagkamraterna

av Tobias Lundgren
Erik ”Tabbz” van Helvert under Worlds.
Erik ”Tabbz” van Helvert under Worlds.

Förra veckan meddelade League of Legends-stjärnan Erik ”Tabzz” van Helvert att han inte kommer spela för The Alliance kommande säsong.
Och nu levererar han svidande kritik mot sina forna lagkamrater.
”Shook är ojämn, Nyph är svag i sin lane och ojämn i teamfights och Wickd kan bara prestera med vissa champions”, skriver han i en ask.fm-tråd.

Efter besvikelsen under årets Worlds-turnering, då The Alliance blev utslagna redan i gruppspelet, valde Erik ”Tabzz” van Helvert att hoppa av laget inför kommande säsong. Och nu levererar han svidande kritik riktad mot sina forna lagkamrater.
”Vår lineup var ojämn i grunden. Ilyas ”Shook” Hartsema är ojämn, Patrick ”Nyph” Funke är svag i sin lane och ojämn i teamfights och Mike ”Wickd” Petersen kan bara prestera med vissa champions. Jag gillade inte hur vi spelade våra matcher, vi hade ingen plan eftersom Shook och Nyph knappt kommunicerade under matcherna så våra taktiker i mid game var aldrig organiserade utan mer på instinkt. Henrik ”Froggen” Hansen var en ok shot caller men bara om vi var i ledning. Om vi låg efter var hans plan att hoppas på att motståndarna skulle göra misstag. Vi försökte aldrig göra något riskabelt för att komma tillbaka.”
Han erkänner att den riskfria spelstilen gav dem flera segrar i Europa och tar matchen på Gamescom mot SK Gaming som exempel.
”Vi borde ha förlorat det mötet, de hade bättre picks och spelade bättre än oss men gjorde misstag och kastade bort matcherna”.

”Var inte bra kompis med någon”

Förutom synpunkterna på förra lagkamraternas förmåga i spelet berättar Tabzz att han vantrivdes med dem även på det privata planet.
”Jag var inte bra kompis med någon i laget och var inte bekväm med att prata om personliga saker. Det var ett tråkigt lag relationsmässigt och det tär på en under långa säsonger. De var mer kollegor än något annat och jag kände mig väldigt ensam i laghuset”.

Stjärnan letar nu efter ett nytt hem i League of Legends-världen.
”Jag hoppas hitta en lineup jag trivs att spela med, som kan plocka fram det bästa ur mig både i spelet och utanför spelet”.

Ryktas att Rekkles tar över

Efter att Tabzz lämnat Alliance började rykten florera att svenska stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson skulle köpas ut ur sitt kontrakt med Fnatic och ta över ADC-rollen i The Alliance, men ingen av parterna har ännu velat kommentera de uppgifterna.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport