LOL

Sparkade spelarna tar rättsliga åtgärder mot Team SoloMid

av Tobias Lundgren
soloPUFF

Team SoloMid gjorde sig av med Challenger-laget Darkness efter att en spelare avslöjades då han läckte inspelade matchbilder till ett motståndarlag.
Nu planerar flera av de sparkade medlemmarna att stämma jätteorganisationen.
– Efter att ha pratat med vår advokat har vi beslutat oss att ta till rättsliga åtgärder, säger Lyonel “Arcsecond” Pfaender till The Score.

Under en träningsmatch mot CounterLogic Gaming Black spelade Team SoloMid Darkness ADC David “t3azer” Berube in mötet och streamade det på hitbox.tv. Han skickade sedan materialet till Team Fusions coach Keaton “Bee Sin” Cryer, vars lag skulle möta CLG Black de kommande dagarna.
Efter avslöjandet beslutade sig TSM för att kapa banden med laget.
”Vi kände inte till situationen och vi tycker det som hänt CLG Black är fruktansvärt. Vår organisation fördömer sådant beteende”, sa ägaren Andy ”Reginald” Dinh i ett uttalande.

”Blev överraskade när laget sparkades”

Men nu har medlemmar från det sparkade laget gått ut med att de tänker ta till rättsliga åtgärder mot TSM, som de menar sagt upp kontrakten på ett olagligt sätt.
”När vi fick reda på att hela laget sparkades efter händelserna kring t3azer och hans individuella handlingar blev vi överraskade. Vi kontaktade SoloMid Corporation för att ta reda på varför det hänt. När vi inte fick något svar bestämde vi oss för att konsultera vår advokat. Efter att ha pratat med advokaten meddelade vi TSM att vi kommer ta till rättsliga åtgärder”, säger Lyonel “Arcsecond” Pfaender till The Score.

Enligt honom har TSM inte uppfyllt en rad förpliktelser i kontraktet, förutom att de sagt upp spelarna på ett olagligt sätt, men han specificerar inga detaljer till The Score.
TSM har ännu inte svarat på anklagelserna.

 

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport