LOL

Team Curse tvingas byta namn efter regeländring

av Tobias Lundgren
curse

League of Legends-laget Team Curse tvingas byta namn under nästa år.
Anledningen är Riots nya regler som innebär att en organisation endast får sponsra ett lag åt gången – vilket leder till problem då chatprogrammet Curse Voice används och marknadsförs av flera LCS-lag.
– Vi kommer sakna att sponsra lagets namn, skriver Curses vd Hubert Thieblot på Reddit.

I november tillkännagjorde Riot nya regler som innebär att ett företag endast får vara inblandat i ett LCS-lag åt gången vilket ledde till att lag som Samsung White och Samsung Blue splittrades. Nu får de nya reglerna även konsekvenser på den nordamerikanska scenen då Team Curse inte längre får bära det namnet.
Anledningen är att företaget Curse promotar tjänsten Curse Voice, som används av ett flertal LCS-lag, och därmed bryter mot Riots regler.
– Curse Voice är något vi brinner för, lagt mycket resurser på och vill kunna ha så många partners som möjligt till. De nya restriktionerna förhindrar streamers från andra LCS-lag att marknadsföra Curse Voice vilket betyder att vi inte kan sponsra dem och att de inte kan göra reklam åt oss, skriver Thieblot.

Kommer fortsätta sponsra ekonomiskt

Därför väljer företaget att ta sitt namn från laget. Men vd:n försäkrar att de fortfarande kommer stötta laget med pengar i samma utsträckning som tidigare.
– Laget blev ett separat företag tidigare i år och sköts fullt ut av Steve ”LiQuiD112” Arhancet och hans personal. Han kommer fortsätta jobba med Curse när det gäller sponsorer och PR. Vi kommer sakna att sponsra lagets namn då vi kände att det gav oss bra PR och goodwill inom communityn, men vi kommer fortfarande hålla koll på matcherna.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport