LOL

Team SoloMid lånar in spelare – från motståndarna

av Tobias Lundgren
keithPUFF

Regerande nordamerikanska mästarna Team SoloMids ADC Jason ”WildTurtle” Tran har hamnat i en formsvacka.
Nu lånar laget in Yuri ”KEITHMCBRIEF” Jew – från konkurrenterna Team Liquid.
”Det är förmodligen första gången i TSM:s historia vi bänkar en spelare baserat på prestation”, säger ägaren Andy ”Reginald” Dinh i en video.

Team SoloMid ligger just nu trea i Nordamerikanska LCS, efter CounterLogic Gaming och Team Dignitas. Men trots det på papperet bra resultatet har laget nu valt att testa en ny spelare på ADC-positionen. Anledningen ska vara att TSM efter fiaskot under Mid Season Invitational ställt ultimatum att Marcus ”Dyrus” Hill och Jason ”WildTurtle” Tran var tvungna att förbättra sitt spel. Dyrus har den senaste tiden tränat hårt och visat klara framsteg, men Tran halkar allt längre ner i en formsvacka vilket har fått laget att agera.
”Turtle är en av mina närmsta spelare i laget, så det här var inget lätt beslut. Det är förmodligen första gången i TSM:s historia vi bänkar en spelare baserat på prestation. Worlds närmar sig snabbt och vi vill prestera bra där, så det är viktigt att komma dit med den starkaste rostern”, säger ägaren Andy ”Reginald” Dinh i ett uttalande.

WildTurtle fortfarande förstavalet

Därför plockar TSM nu in Yuri ”KEITHMCBRIEF” Jew från konkurrenterna Team Liquid. Jew var inhoppare i Liquid när det blev strul med Chae ”Piglet” Gwang-jin under förra splitten, men har sedan dess suttit bänkad. Nu hoppas TSM att tryouten ska få Tran att höja sin prestation. Under den kommande veckan ska de båda ADC-spelarna turas om att spela scrims, men WildTurtle är enligt organisationen fortfarande förstavalet när det gäller tävlingsmatcher.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport