LOL

Efter transfercirkusen: ”Normalt är alla lojala”

av Björn Ehrnberg
aceresport
SCH spelar inte längre under Team Acer-flagg. Foto: Team Acers Facebook.

Mitt under pågående Worlds slog en bomb ner i League of Legends-scenen. Supa Hot Crew lämnar Team Acer och spelar hädanefter under MYM-flagg, men förändringen har inte skett utan kontrovers.
– Vi har jobbat länge i esport-branschen och vet att 99 procent av alla håller vad de lovar. Normalt sett är alla lojala, men inte i det här fallet, säger Team Acers VD, Uwe Semtner till The Daily Dot.

Worlds rullar på för fullt och intresset för League of Legends är närmast rekordhögt. Mitt under pågående hype slog transferbomben ner som hårdast. SHC lämnar Team Acer för att numer spela för Meet Your Maker.

Karusellen inleds med att en intervju med SHC:s manager, Sebastian ”falli” Rotterdam publiceras på MYM:s hemsida. Där framgår det att artikeln är författad av lagets egen VD, Sascha Ackermann. Byline på artikeln förändras senare, och MYM skyller på ett misstag, uppger The Daily Dot.

Affären var redan klar

Vad som däremot står klart är att en konversation mellan Ackermann och Meet Your Maker är igång.
– Jag fick ett samtal från Sebastian Ackermann förra fredagen där han berättade att han övervägde att flytta laget till MYM på grund av personliga anledningar, säger VD:n för Team Acer, Uwe Semtner, och fortsätter:
– Jag frågade MYM om de redan kontaktat spelarna, men de sa nej. Jag fick dock veta att jag inte skulle berätta något, för inte ens Riot visste vad som var i görningen.

Enligt The Daily Dot, ska VD:n fått känslan från Semtner att han fortfarande kunde behålla laget. Men så var icke fallet:
– Jag fick till slut ett samtal från Riot. De undrade när övergången skulle bli offentligt. Med andra ord var affären redan klar.

Hyser inget agg

Semtner uppger dessutom att det finns en möjlighet att MYM gått emot Riots regler, men att Team Acer inte kommer ta till juridiska åtgärder för att behålla laget. De kommer inte heller att försöka bjuda över MYM:s erbjudande till spelarna. Och till Fragbite berättar Team Acers PR-ansvarig att de inte hyser något agg för spelarna eller MYM.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport