LOL

TSM-stjärnan: ”Jag kommer förmodligen pensionera mig i år”

av Tobias Lundgren
dyrus

Han har varit en av de mest påhoppade och kritiserade spelarna i hela League of Legends-communityn de senaste åren.
Nu har Marcus ”Dyrus” Hill, Team SoloMids toplaner, meddelat att årets säsong kan bli hans sista som proffs.
– Tack till fansen att ni stöttat mig så länge, jag kommer förmodligen pensionera mig i år, säger han i en intervju med Gamespot.

Team SoloMid har de senaste säsongerna varit nordamerikas allra bästa League of Legends-lag och under IEM Katowice 2015 tog laget dessutom sin första internationella titel någonsin. Men under sommarsplitten i nordamerikanska LCS har laget haft det rejält kämpigt och tog sig med nöd och näppe till slutspelet genom att säkra en femteplats.

”Vi har varit riktigt dåliga”

Väl där så har de nu avancerat till semifinalen efter att ha besegrat Gravity med 3-1 i matcher. Nu väntar Team Liquid i semifinalen.
– Vi har varit riktigt dåliga, men nu har vi fått en uppsving. Vi har lite att jobba på men vi är självsäkra på vad vi ska göra som ett lag. Vi är kända för att spela bättre under slutspel. Team Liquid är kända för att komma fyra eller knappt komma in i slutspelet. Anledningen att vi är bättre i slutspelet är för att Andy ”Reginald” Dinh (lagets coach och grundare, reds. anm.) brukar kliva in, säger lagets toplaner Marcus ”Dyrus” Hill i en intervju.

Dyrus försvarar sig själv och laget

Han har under åren fått utstå rejält hård kritik från TSM-fansen, och medspelarnas tendens att till synes lämna honom helt ensam i top lane för att bli ett enkelt byte för motståndarna har blivit något av ett skämt i communityn. Nu försvarar Dyrus sig själv och lagkamraternas insats.
– Oavsett vad folk tycker om mig är det ett lagspel. Så länge mina lagkamrater tycker att jag spelar rätt hjältar och gör rätt saker tvivlar jag inte på att om jag fortsätter spela efter deras standard och gör mitt bästa kommer vi klara oss, säger han.

”Har varit en berg- och dalbana”

Men de som gillar att se Dyrus i TSM gör nog bäst i att passa på att följa laget medan chansen finns. Stjärnan meddelar även i intervjun att hans professionella karriär närmar sig slutet.
– Tack till fansen för att ni stöttat mig så länge, det har varit en berg- och dalbana för er. Jag ommer förmodligen pensionera mig i år och förhoppningsvis, i mitt sista försök under Worlds, kan jag göra mitt bästa och jag hoppas vi tar oss långt.

Den 16 augusti drabbar Team SoloMid och Team Liquid samman i vad som kan vara Marcus ”Dyrus” Hills sista framträdande inför världspubliken.

Facebook

Arkiv

Om oss

Tf redaktör: Simon Engstrand
Tf chefredaktör och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
Tips: esport@aftonbladet.se

Sälj

Kontakt på Aftonbladets annonsavdelning: Mikael Rådö, 070 161 99 93 Kontakt för partner-samarbeten: Pontus Ogebjer

Info

Läs mer: Integritetspolicy Om annonser
Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm Telefon växel: 08 725 20 00 Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
Org.nr: 556100-1123 Momsregistreringsnr: SE 556100-11230
© Aftonbladet Esport